Ore in sir, muncitorii unei firme de salubritate au adunat toate fiolele cu sange lasate printre ruinele fostului spital de boli dermato-venerice, iar proprietarii cladirii au fost amendati.

Articolul continua dupa recomandari

Vreme de doi ani, nicio autoritate nu a fost interesata de pericolul din materialele sanitare lasate de izbeliste printre zidurile fostului spital de boli venerice. Abia dupa ce reporterii nostri au descoperit ce se ascunde chiar in centrul capitalei, la doi pasi de un liceu cu staif, primaria sectorului 4 a trecut la treaba.

Locul in care te puteai alege cu o boala la tot pasul devenise si casa pentru oamenii strazii.

Tot ce a fost periculos a fost ridicat bucata cu bucata de echipele trimise de Adminstratia Spitalelor din cadrul primariei Capitalei. Muncitorii n-au gasit doar deseuri medicale toxice.

Primaria de sector i-a amendat pe proprietarii cladirii cu 200.000 de lei. Aceleasi amenzi le vor primi si de la Garda de Mediu.

Daca nu vor curata locul in timpul acordat de autoritati, proprietarii risca sa fie amendati din nou. Spitalul de boli dermato-venerice a fost desfiintat la sfarsitul anului 2011, cand a fost retrocedat actualilor proprietari.