Autorităţile locale au reuşit să-i enerveze pe arădeni. Asta după ce au considerat că e nevoie de un utilaj de 25 de tone, ca să monteze bradul de Crăciun. Edilii nu s-au gândit nicio secundă că plăcile de marmură din faţa primăriei vor ceda sub greutatea enormă a macaralei. Arhitecţii spun că montarea bradului de 18 metri se putea face cu un utilaj mai mic şi mult mai uşor. Oricum, faptul este consumat. Iar autorităţile locale sunt bune de plată, pentru că au promis că vor înlocui mozaicul cu unul nou.

Bradul de Crăciun al oraşului Arad a fost montat în faţa Primăriei. Însă ceea ce trebuia să fie o bucurie pentru locanici s-a transformat în motiv de supărare.

Articolul continua dupa recomandari

Sub greutatea macaralei de 25 de tone, mozaicul din faţa instituţiei, simbol al oraşului, s-a crăpat. Oamenii sunt revoltaţi, iar pozele cu bucăţile de marmură crăpate au umplut Internetul.

Placarea cu mozaic a platoului din faţa Primăriei a fost finalizată, cu un an înainte de Revoluţie. Lucrarea, făcută de renumitului arhitect Milos Cristea, a rezistat chiar şi TAB-urilor de la Revoluţie.

Arhitecţii consideră însă că edilii au cerut o macara mult prea mare pentru a ridica un brad de 18 metri.

Ralu Cotrau, purtător cuvânt primaria Arad: Singura modalitatea de a-l ancora şi a-l monta era să folosim o macara. Acesta nu a zăbovit mai mult de două ore pe platoul din faţa Primăriei. Pentru noi ca Primărie ente mai importanta siguranta cetatenilor.

Autorităţile locale spun că la anul vor înlocui mozaicul cu totul. Care vor fi costurile încă nu se ştie.