În Ploieşti, un autobuz a fost scăpat de sub control. Şoferul neglijent a coborât din autovehicul şi a lăsat motorul pornit. După câteva secunde, a privit cum autobuzul gol porneşte din staţie, taie patru benzi de circulaţie şi se opreşte abia într-un stâlp. În cursa haotică, autovehiculul a lovit o maşină şi a trecut peste o trecere de pietoni. Putea fi o tragedie.

Doi oameni s-au ferit în ultima clipă din calea autobuzului scăpat de sub control. Martorii şocaţi filmează cum şoferul alerga disperat pe lângă autovehicul. 

Articolul continua dupa recomandari

Eforturile lui au fost în zadar, pentru că uşile erau închise. 

Şoferul ajunsese la capăt de linie, când a coborât fără să oprească motorul. Iar mijlocul de transport în comun are sistem hidraulic, 

Nicolae Alexandri, TCE Ploieşti: Dacă o laşi pornită pe depasare şi ridici piciorul de pe frână, ea pleacă. A închis uşile ca să nu umble cineva la maşină, bănuiesc că voia să se ducă la toaletă. Şi, când a închis uşile, maşina a plecat. 

Autobuzul 104, ce aparţine TC Expres, a plecat de pe partea dreaptă a şoselei. A ajuns, ulterior, în dreptul acestei treceri de pietoni, unde a lovit o maşină, ce i-a deviat traseul până în partea stângă. Dacă un pieton se afla pe zebră în acel moment, el putea fi lovit în plin.

Martor: Eu cred că a fost incompetenţă. Bine ar fi ca acum şoferul să plătească pagubele pe care le-a provocat la acel gard.

Autobuzul, care are Casco, a distrus un gard, un stâlp şi o maşină. 

Acum aproape trei săptămâni, un alt caz din Ploieşti şoca România. Alina o adolescentă de 17 de ani a căzut prin geamul unui autobuz în mers, care aparţine aceleiaşi societăţi de transport. 

Anca Paun, avocata familiei: Puiul ăsta de om a stat trei zile la terapie intensivă şi a mai stat după aceea în spital aproape două săptămâni, timp în care nu a întrebat-o nimeni dacă are nevoie de ceva. În condiţiile în care mama ei are un venit de 1200 de lei pe lună şi a trebuit să renunţe la serviciu. 

Avocata familiei a făcut plângere penală. Pentru că adolescenta e imobilizată la pat şi ar putea pierde Bacalaureatul, a cerut daune de 200 de mii de euro.