Filmarea în care mai mulţi poliţişti de la Rutieră, care au fost huiduiţi de trecători în timp ce încercau să încătuşeze o femeie care traversase pe culoare roşie a semaforului şi refuzase să prezinte buletinul la cererea oamenilor legii, a stârnit controverse şi în rândul vedetelor din România.

Este şi cazul prezentatorului de televiziune şi radio Mihai Găinuşă, care l-a atacat dur pe Marian Godină, deoarece a sărit în apărarea colegilor săi de la Rutieră.

Articolul continua dupa recomandari

“Bătălia” a început chiar pe blogul personal al lui Găinuşă:

“Pe scurt faptele: o femeie mai în vârstă traversează aiurea pe la Unirii, motiv pentru un pluton de bravi polițiști aflați (din întâmplare) la datorie să o bage cu forța în mașina de poliție, în timp ce cetățeanca urla ca la episodul final al telenovelei cu Erdogan Mag..., Suleiman Magnificul. Contribuabila refuzase să se legitimeze. (Pentru regulamentara amendă dată femeilor cu osteoporoză, care nu pot să fugă de un polițist cu burtă). Cetățenii (aflați la vânătoare de Pokemoni în zonă) încep să huiduie viteaza acțiune a echipajelor reunite. Sfârșit.
Drept pentru care Nastratin Hogea al Ministerului de Interne, AKA povestitorul-cu-cașchetă Marian Godină, îi ceartă virtual pe contribuabilii care fluierau polițiștii: ’’Luăm apărarea celor care încalcă legea şi îi huiduim pe cei care o aplică. Vrem să fie o țară ca afară, dar ne purtăm ca în evul mediu", ne urechează acest La Fontaine în uniformă-ștoc de vară.
Ceea ce ne face să râdem copios. Aplauze! Ura și la secție!
A, scuze, apropozitos de Evul Mediu! (pe care mă scuzați, dar l-am învățat cu majuscule, dom’ șef).
-Salutăm la fel de călduros acțiunile reunite ale colegilor matale care opresc toate căruțele galopând pe DN1. NOT!
-Ovaționăm forța redutabilă polițienească ce oprește și împrăștie nunțile romulane ilegale, de pe arterele circulate. NOT!
-Apreciem, bey, fulgerătoarea intervenție asupra șmecherilor care depășesc coloana la semafor prin stânga refugiului de tramvai. NOT! Never!
-Aplaudăm controalele stricte asupra nenumăraților bulgari, în Dacii de Teleorman cu numere bulgărești și cu RCA de Plovdiv. NOT!
-Omagiem desele filtre rutiere asupra tablelor lipite cu mastic, plus 25 de metri coloană de mercur...noxe, din programul RABLA Greu de Ucis '74. NOT!

Citeşte şi Godină sare în ajutorul poliţiştilor care au încătuşat o femeie. “Vrem să fie o ţară ca afară, dar ne purtăm ca în Evul Mediu” (VIDEO)

Postarea lui Mihai Găinuşă a ajuns şi la urechile lui Godină, care nu a întârziat să-i răspundă pe acelaşi ton maliţios:

“Am citit tot textul cu atenție şi acum o să îți dau un răspuns, Mihai. Nu că l-ai merita, dar mie, probabil din egoism, îmi place să donez. Îmi dă o stare de bine. Ție nu am să-ți dau vreun ban, dar sunt convins că un share către micul tău site te va ajuta mai mult decât ai sperat.

Dragă Mihai, o să încep cu asta: dacă aş fi fost în locul tău şi l-aş fi avut coleg pe Şerban Huidu atâția ani, din decență şi din bun simț, nu mi-aş fi mai dat cu părerea în veci pe o temă rutieră. Ştii tu...p-acolo...pe la Timişul de Jos. Unde era justițiarul din tine atunci, să explice cum stă treaba cu legea? Eu am fost chiar acolo, am văzut cu ochii mei cadavrele întinse pe asfalt şi eu l-am dus pe colegul tău la spital pentru a i se lua sânge pentru stabilirea alcoolemiei. L-am dus cu maşina de poliție pe omul care cu ceva timp înainte de accidentul acela, rămăsese fără permis pentru că făcuse o depăşire cam în aceeaşi zonă. Nu mai înceta apoi cu denigrările la adresa colegului meu care îi reținuse permisul şi chiar promitea prin emisiuni un premiu pentru cel care îl va filma pe acel coleg luând şpagă. Apoi...karma! Ce bine era dacă ar fi fost un coleg iarăşi acolo care să îl oprească înainte de a comite acel accident!

Acum văd că tu eşti cel cu gura mare. Pardon, cu ciocul mare. Ai grijă la karma. Să nu dai peste vreo tanti care traversează pe roşu şi care prin țipete şi văicăreli să atragă simpatia unor martori care să spună că au văzut-o traversând pe verde. Ai mai fi tu atunci aşa milos şi justițiar?
Ca persoană publică ce eşti, ar trebui să nu instigi vreodată la nerespectarea legii. De fapt, la câți urmăritori ai pe pagină, nu ar fi nici asta o problemă. Te exprimi pe un ton superior, folosind acel "bey" pentru a da impresia că eşti deştept. E doar o impresie. Mie nu-mi pari, sincer.

După ce ți-am citit textul, bănuiam deja că nu prea poți multe, dar când ți-am citit şi comentariile, m-am convins. Ți-a comentat o doamnă care se numea Emilia Solara, iar replica ta isteață a fost "doamna Solara, dvs mergeți la solar". Pe bune? Adică atât ai putut da din tine, asta a fost replica ta care ar fi trebuit să îi închidă gura? Slab tare! Mă mir că nu i-ai zis că maică-ta face prăjituri mai bune decât maică-sa.
Ți-am comentat la postare şi mi-ai răspuns cu pronume de politețe. Păi, Mihai, după ce mă faci troacă în articol, când vezi că îți scriu, o dai cu politețuri? Fii bărbat!

Mihăiță, cred că m-aş descurca să fac ce făceai tu, în schimb, tu nu ai putea să fii polițist vreodată. Asta pentru că ar trebui să lucrezi noaptea, iar băiețeilor cuminței le e teamă de întuneric. Ştii, Mihăiță, ce e noaptea pe străzi? E bau-bau! Sunt golani, Mihăiță! D-ăia care ies beți de pe la cluburi şi fac rele, care nu-ți dau buletinul doar că ai uniforma pe tine şi că eşti tu Găinuşă. D-ăia pe care trebuie să-i încătuşezi şi care nu pun mâinile la spate ca în filme. Mai trebuie să le dai vreun spray în nas, mai te tăvăleşti cu ei...şi toate astea fără să îți danseze bebeluşele în peisaj ca la Cronicuță. Apoi, te reclamă pentru purtare abuzivă şi eşti cercetat. Eu am vreo 8 plângeri d-astea penale până acum, de multe ori pentru că am intervenit la solicitarea unor d-ăştia ca tine care aveau nevoie de ajutor, bănuiesc că pe tine la radio nu te reclamă nimeni la parchet.

În plus, găinuşă dragă, în meseria noastră, a polițiştilor, când cineva scoate la tine vreun cuțit sau vreo bâtă, e realitate, nu e doar o farsă ca atunci când te-a speriat Zmărăndescu că te bagă în portbagaj şi îți cereai iertare ca un copil mic gata să plângă.
Eu am ajuns acasă de câteva ori cu uniforma ruptă pentru că m-am mai luat cu câte unul la trântă, tu văd că te iei la trântă online. Mai trist pentru tine este că după o întreagă carieră în televiziune, ai ajuns să te iei la trântă cu mine, un agent de circulație cu trei trese pe un umăr căruia îi îngheață izmenele iarna în intersecție. Aşa jos ai ajuns? Eşti în pană de idei? Criză de imagine? Cum era aia? Aaa...parcă aşa: ruşinicăăă!”, a scris Godină pe pagina sa de Facebook.