O banala acţiune de livrare a banilor în depozitul băncii de stat s-a transformat într-un adevărat atac armat. Dotaţi cu puşti semi-automate, mai mulţi atacatori mascaţi au luat cu asalt blindata de transport. A urmat o luptă între jandarmii care asigurau paza şi tâlhari. Victime au fost de ambele părţi. În final, tâlharii au fost reţinuţi. Din fericire a fost vorba doar de un exerciţiu al Jandarmeriei Constanţa.

Maşina de transport valori ajunge la sediul Băncii Naţionale, sucursala Constanţa, conform programului. Echipajul care asigură paza preia controlul zonei. Începe operaţiunea de descărcare a valorilor, moment în care liniştea străzii este tulburată de o focuri de armă.

Articolul continua dupa recomandari

De o parte şi de alta a blindatei, se duce o adevărată luptă. Minute bune, jandarmii se luptă cu atacatorii mascaţi. Într-un final, ajung şi întăririle. După 100 de gloanţe, hoţii au fost capturaţi. Din fericire, totul a fost doar un exerciţiu al jandarmilor.

Razvan Ivan, purtător de de cuvant IJJ Cta: În cursul zilei de azi a avut loc un ex de antrenament al jandarmilor. bazat pe scenarii desprinse din siituatii ce ar putea deveni reale. Scenariul a fost respingerea unui atac a unei incercari de patrundere in forta in sediul bancii nationale a romaniei sucursala Constanta.

Pe constănţeni, exerciţiul jandarmilor nici nu i-a speriat, dar nici nu i-a impresionat foarte mult.

Astfel de antrenamente au loc periodic. Prin ele se urmăreşte capacitatea de lucru în echipă, în sistem integrat şi reacţia forţelor de ordine. La simularea de azi au participat 20 de jandarmi.