UPDATE 13:24 Judecatorii su respins cererea de eliberare a lui Cristian Cioaca. Niciuna din rudele politistului n-a aparut sa-l sustina. In schimb, a venit familia avocatei disparute.

Avocata politistului a socat pe toata lumea cand a adus in instanta o sticluta in care se aflau 23 de mililitri de sange. Prea putin, spune ea, in urma unui macel, asa cum au descris anchetatorii cele intamplate, teoretic, in noaptea de 29 august 2007.

Nu a putut explica insa ce cautau petele de sange pe tocul pistolului lui Cristian Cioaca, gasit in torpedoul masinii lui, pe mocheta din portbagaj sau in obiectele gasite in rapa. Politistul sustine ca toate au fost puse acolo.

Articolul continua dupa recomandari

“Am luat legatura cu cei care experimentau cauza si am anuntat. Am dat prima data un mesaj de raspuns facandu-ne ca intram in joc pentru ca eu personal nu am crezut o iota din toata povestea asta”, a declarat avocatul lui Cristian Cioaca.

In septembrie 2007, procurorii i-au pus catusele lui politistului, dar judecatorii au decis ca acesta sa fie judecat in libertate.

O luna mai tarziu, anchetatorii descopereau intr-o rapa de langa Rasnov uniforma de politist a lui Cioaca, alaturi de alte obiecte ale acestuia si ale Elodiei. In anii care au urmat, au adunat alte zeci de probe la dosar.

Procurorii au facut trei dosare pe numele lui. Unul pentru violarea corespondentei, in care a primit trei ani de inchisoare, cu suspendare, dar decizia nu e definitiva. Inca unul pentru furt intre soti si, cel mai important, pentru omor. Peste acesta din urma s-a depus praful pana anul trecut cand a fost preluat de un nou procuror.

Cu aparatura performanta, criminalistii au intrat din nou in apartamentul Elodiei. Au gasit alte pete de sange, acoperite cu vopsea, cu ajutorul carora noul procuror i-a convins pe judecatori ca Cioaca trebuie cercetat dupa gratii. Fostul politist a fost arestat preventiv in decembrie. De atunci, a incercat de mai multe ori sa convinga instanta ca locul sau este in libertate, dar fara success.

Astazi, Cioaca merge la primul termen al procesului in care este acuzat de omor calificat si profanare de morminte.

Anchetatorii spun ca acesta ar fi ucis-o pe Elodia si apoi i-ar fi transat trupul in baie, ca sa-l ascunda mai usor.