Demiterea unei asistente medicale provoacă scandal până la vârful ministerului Sănătăţii. Femeia a fost dată afară de la Spitalul Universitar din Capitală după ce a făcut greva foamei. Motivul? În acest timp a lipsit nemotivat de la serviciu. Este o decizie legală, admite ministrul Sănătăţii, deşi poate fi imorală.

Decizia a fost luată de consiliul de administraţie al Spitalului Universitar. 17 zile a protestat Mariana Luceanu în luna August în faţa unităţii medicale. Pentru cinci dintre ele nu şi-a luat concediu. A rămas în faţa spitalului până când problemele reclamatae au fost luate în seamăî de ministerul sănătăţii. Reclama atunci că asistenţii muncesc în condiţii greu de închipuit şi că nu există materialele sanitare necesare.

Articolul continua dupa recomandari

Un abuz! Fix un abuz! În 30 de ani de muncă, dacă aş fi avut 10 zile de concediu medical, nu spunem absenţe nemotivate! În 30 de ani de muncă, am 4 zile de concediu medical! Eu, ieri, când am primit decizia râdeam! Colegele plângeau, povesteşte femeia.

Conducerea Spitalului Universitar spune că legea se aplică pentru toată lumea. Cum asistenta a lipsit nemotivat de la serviciu, s-a ajuns la demiterea ei. 

"Motivele de fapt ale desfacerii disciplinare a contractului individual de muncă sunt săvârşirea unor abateri de la regulile de disciplină a muncii... Absenţe nemotivate de la serviciu.", a comunicat Spitalul.

Circumstante atenuante ar putea fi acordate daca nu a mai avut abateri. S-a generat un conflict care a pus in lumina proasta conducerea unitatii, comenteaza cazul chiar Ministrul Sanatatii.

În urmă cu aproape două luni mai mulţi angajaţi ai Spitalului Universitar au intrat în grevă. 

În urma grevei de atunci avocatul poporului s-a autosesizat. Niciun angajat al spitalului nu a reuşit încă să dovedească neregulile din Spitalul Universitar. Aşa că ancheta a ajuns pe masa Ministerului Sănătăţii. Aici au fost descoperite mai multe nereguli de natura penala.  Acum procurorii sunt cei care vor trebui sa investigheze cauza.