Asistaţii social sunt greu de convins să muncească! Deşi sunt apţi de muncă şi se plâng că nu le ajung banii primiţi de la stat, refuză să se angajeze la patron. Ca să-i convingă şi să le asculte argumentele, edilul din Motru i-a chemat la primărie. Nici ameninţarea că-şi vor pierde ajutorul social nu i-a convins pe oameni să meargă la serviciu.

Domnul Ion susţine că, la patron, munca înseamnă bătaie de joc şi program prelungit. Se mulţumeşte, în schimb, de 15 ani cu ajutorul social. Îşi creşte singur copilul cu 105 lei lunar. 

Articolul continua dupa recomandari

Ion Udrescu, asistat social: E zero şi mă doare sufletul când copilul pleacă la şcoală şi îmi spune, dă-mi tati şi mie 2-3 lei. Nu pot tati că sunt pentru curent. Ne taie ăştia curentul 

Tot de 15 ani primeşte ajutor social şi Aurel Berceanu. Însă, problemele grave de sănătate îl împiedică să lucreze. 

Aurel Berceanu, asistat social: Am muncit la Timişoara, placam blocuri, la etajul 10. Nu mai pot. Degeaba arăt aşa, că nu mai pot. Inima este problema. Şi dependenţa de insulină

În total, 61 de asistaţi social beneficiază de ajutor. Puţini sunt cei care nu pot munci, însă majoritatea refuză să se angajeze la patroni. 

Unul dintre asistaţi spune că "eu sunt lăcătuş mecanic de întreţinere. Oricum pot să muncesc, dar ei nu sunt dispuşi să-mi dea loc de muncă cu doar opt ore pe zi".

Gigel Jianu, primar Motru: Cred că mulţi au o percepţie greşită în ce priveşte munca bugetarilor. Toţi ar vrea să lucreze la stat sau la o societate a consiliului local, oriunde dar să nu fie la patroni, ori lucrul acesta nu se poate

24 de posturi sunt disponibile în Motru. Ofertele au fost interesante pentru 12 oameni din Mehedinţi care au semnat deja contractele de muncă, chiar dacă vor face naveta. Au mai rămas în continuare locuri pentru brutari, zidari, electricieni, şoferi şi contabili.  

Mihai Rămescu, afacerist: Au venit din alte localităţi, dar cei care sunt cu ajutoare sociale şi şomaj nu vor să lucreze 

Cei care sunt asistaţi primesc de la stat de la 105 lei şi până la 400 de lei. Dacă s-ar angaja ar primi salariul minim pe economie, adică 2.080 de lei brut.