Arsenal impresionant de muniție neexplodată a fost descoperit la Ciobănuș, în Bacău, unde un tânăr a murit, în luna mai, după ce a lovit cu ciocanul o bombă din al Doilea Război Mondial.

acestea au fost descoperite de cei care dețin detectoare de metale și au sesizat autoritățile la 112 n activitatea de asanare a echipei pirotehnice de la ISU Bacău a durat circa patru ore

Articolul continua dupa recomandari

Potrivit vremeanoua, arsenalul a fost găsit, la sfârșitul săptămânii trecute, de mai multe persoane care dețin detectoare de metale și care au făcut verificări în zona localității Ciobănuș, comuna Asău, acolo unde un tânăr de 27 de ani a murit, iar alți doi au fost răniți grav, în urma exploziei unui proiectil.

Vezi 3 imagini în Galerie

“În urma activităților de asanare, au fost identificate și ridicate un proiectil exploziv de calibru 100 mm, un proiectil exploziv calibru 75 mm, o bombă aruncător calibru 82 mm, patru mine antipersonal, un focos de proiectil, o grenadă de mână ofensivă, 19 cartușe de pistol calibru 7,62 mm și 469 de cartușe de infanterie calibru 7,92 mm”, a declarat maiorul Andrei Grecu, ofițer de relații publice la ISU Bacău.

Ionuț a murit după ce a lovit cu ciocanul un obuz

Ionuț Agrivaloaie, un tânăr de 27 de ani, și-a pierdut viața și doi bărbați au fost răniți grav, după ce un obuz din al Doilea Război Mondial a explodat la o exploatare forestieră din Bacău.

Vezi 3 imagini în Galerie

În urma exploziei produse în timp ce cei trei lucrau la o exploatare forestieră, unul dintre răniți are ambele mâini amputate, în timp ce al doilea a suferit o plagă la nivelul arterei femurale.

”Un element de muniţie a explodat, iar în urma deflagraţiei un bărbat de 27 de ani  a murit. Alţi doi sunt grav răniţi. Prima victimă are amputaţie de mână stângă şi multiple plăgi provocate de schije, iar cea de-a doua are plagă la nivelul arterei femurale şi la nivelul organelor genitale”, a declarat Andrei Grecu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Bacău.