Ori de câte ori vă deranjează ceva, amintiţi-vă că Facebook este spaţiu public şi orice insultă poate fi taxată. Aşa s-a ales un argeşean cu două amenzi din partea Poliţiei Locale. Asta după ce a postat - pe reţeaua de socializare - mai multe mesaje pe care agenţii le-au considerat ca fiind jignitoare.

Prima postare buclucaşă a văzut lumina Internetului la sfârşitul săptămânii trecute. Imediat a apărut şi reacţia Poliţiei Locale.

Articolul continua dupa recomandari

Bărbatul amendat: A venit un poliţist, a venit cu maşina Poliţiei Locale, şi mi-a transmis că are un cadou, un ordin de la un ordin. Şi mi-a dat amenda, fără să îmi dea explicaţii sau ceva.

Bărbatul susţine că a postat mesajul după ce în oraşul unde locuieşte a avut loc o inundaţie. Iar el a avut o discuţie cu edilul localităţii.

Bărbatul amendat: Discuţia cu Poliţia Locală a început de la faptul că inundându-se zona, refulând canalul, a venit primarul. Şi i-am transmis domnului primar să facă ceva în problema pe care o avem cu inundaţiile. Şi drept efect a trimis. L-am supărat, probabil, şi drept efect am primit următoarea dimineaţă prima amendă.

Vădit deranjat de amenda primită, bărbatul a ales, din nou, să-şi verse supărarea pe Facebook.

Bărbatul amendat: Am scris pe Facebook că am primit o amendă. O amendă fără să am vreo vină. Şi dimineaţa cealaltă, am primit din nou amendă. Mi s-a spus că trebuie să mai îmi dea încă una. Că ăsta e ordinul.

Poliţiştii locali spun că amenda este justificată prin faptul că reţeaua de socializare a fost decretată spaţiu public.

După ce a fost acuzat că a lezat onoarea și demnitatea poliţiştilor în spațiul public, bărbatul a decis să conteste amenzile bazându-se pe dicţionarul explicativ al limbii române. Din punctul de vedere al bărbatului mesajele sale pot fi interpretate, dar nu sunt jignitoare. Până la soluţionarea contenstaţiei, argeşeanul a decis să plătească totuşi amenzile în valoare de 300 şi 400 de lei.