Ard pădurile de lângă Cetatea lui Vlad Ţepeş, din Argeş, de peste 24 de ore. Aproape o sută de turişti au fost coborâţi de pe munte, iar autorităţile au ridicat două elicoptere deasupra Cheilor Argeşului, să oprească flăcările.

Vântul a dus la extinderea lor, până aproape de Transfăgărăşan, care a fost închis. Şi la această oră mai sunt focare pe munte, iar pompierii aşteaptă ploaia să le vină în ajutor.

Articolul continua dupa recomandari

Pădurea din jurul Cetăţii lui Vlad Ţepeş, de la Poenari, arde de ieri după-amiază. Focul a fost văzut pe munte mai mulţi turişti, care au dat alarma. 

Vântul a salvat Cetatea-monument, veche de câteva secole, dar a întins flăcările spre baza muntelui. Poliţia a blocat drumul spre Barajul Vidraru, de teamă ca stâncile care au luat-o la vale, o dată cu focul şi apa, să nu cadă peste maşini. 

Gabriel Stoian, subprefectul judeţului Argeş: "Sunt rafale puternice de vant, care nu fac altceva decat sa atâţe si mai mult focarele care au aparut de-a lungul muntelui."

Două elicoptere au fost trimise la 400 de metri deasupra Văii Argeşului, să stingă flăcările, care au cuprins aproape o mie de metri pătraţi. În vale, focul ameninţa Transfăgărăşanul. 

Pompierii nu părăsesc baza de la poalele muntelui, până când nu sunt siguri că pericolul a trecut. Un ajutor nesperat l-ar putea da natura. În judeţul Argeş, vin ploile.