Românii se întorc cu plăcere în aprozarele de stat. În Bucureşti, peste 300 de oameni trec în fiecare zi pragul magazinului Casa Unirea. Oamenii cumpără în special preparate tradiţionale, tobă sau caltaboş. Producătorii de brânză din Sibiu au însă competiţie puternică, ţăranii din pieţe. Principalii clienţi sunt însă turiştii. Până la Crăciun, magazine de stat cu produse româneşti se vor deschide şi în Slatina şi Piteşti.

În magazinul Casa Unirea din Capitală sunt la orice oră din zi cel puţin 3-4 clienţi care studiază marfa. Cei mai mulţi se opresc la raionul cu mezeluri.

Articolul continua dupa recomandari

După numpărul de clienţi, se poate spune că magazinul de stat a dat lovitura. Cumpărătorii lasă aici între 50 şi 100 de lei.

Aprozarul este o şansă nesperată şi pentru producătorii români care cu greu au acces la magazinele mari.

BIBIANA STANCIULOV, producător conserve legume-fructe: Producătorul român ştie să îşi sape pământul, ştie să pună seminţe de înaltă calitate ştie să se uite la fiecare planutuţă

În curand, un nou magazin va fi deschis într-un ansamblu rezidenţial din Capitală şi alte două în ţară, la Saltina şi Piteşti.

Din cauza taxelor, la brânzărie preţurile sunt cu 10% mai mari. De asta aici ajung mai mult truiştii. Locanicii merg în pieţe.

Casa Unirea a primit în acest an un buget de aproximativ 20 de milioane de euro.