Aproape 650 de mii de puieţi vor fi plantaţi pe mai multe suprafeţe forestiere din zona Şumuleu Ciuc! Aceştia vor forma, împreună, Pădurea Papei Francisc. Vorbim despre un cadou simbolic oferit de preoţii români Suveranului Pontif. Însă, până la daruri, continuă pregătirile. Pentru că inclusiv una dintre clădirile în care va poposi Papa Francisc are parte de modernizări.

Csont Ede, preot coordonator: Este vorba despre zona galbena si aceasta zona unde sunt cei repartizati cei in grupuri, 70 de mii de persoane. In aceasta zona avem inregistrarile individuale, iar aceasta zona este o zona libera pentru cei care nu au reusit sa se inregistreze.

Articolul continua dupa recomandari

Aşa arată harta locului unde se va desfăşura Sfânta Liturghie de pe dealul din Şumuleu Ciuc, pe 1 iunie. 16 hectare de teren vor fi ocupate în totalitate de enoriaşi.

Veresi Stelian preot paroh: Sunt multe cai de acces, dar pt siguranta pelerinilor a fost construit un drum nou, un drum de caruta care va fi liber pentru orice situatie de interventie.

Până acum, 110 mii de pelerini şi-au cumpărat deja biletele, iar alţi 60 de mii sunt aşteptaţi la slujbă în zonele unde intrarea este liberă. Se vor monta şi cinci panouri led cu ajutorul cărora enoriaşii aflaţi la distanţă mare de Suveranul Pontif vor putea urmări slujba.

Veresi Stelian preot paroh: Sf liturghie se va desfasura in limba latina, predica se va desfasura in limba italiana, vom avea posibilitatea de a asculta in sincron traducerea Sf Liturghii prin cadrul Radio Maria in limba magheara si romana.

Cadoul simbolic oferit Suveranului Pontif este crearea Pădurii Papei Francisc. Mai exact, plantarea - pe 122 de hectare - a aproape 650 de mii de puieţi.

Veresi Stelian preot paroh: Chemam toate parohiile si toti credinciosii sa aibe initiative separate pe care sa ni le anunte noua si sa facem un cadou printr-o carte Sf. parinte.

Şi clădirea în care va fi cazat Suveranul Pontif va fi modernizată.

Peter Gyorgy, director casa Jakad Antal: Se schimba terasa, se schimba culoarea cladirii, oricum a fost planificat din 2016 am inceput si renovarea cladirii, renovam si inauntru.

Dacă la Şumuleu Ciuc pregătirile sunt în toi pentru vizata Papei Francisc la Blaj, a avut loc sfinţirea statuii Sfântului Papă Ioan Paul al II-lea.

Daniel Breaz, ministrul culturii: Am tinut foarte mult ca aceasta statuie sa fie montata inainte de vizita Papei Francisc si acest lucru s-a realizat.

Slujba de binecuvântare a avut loc în fata Palatului Mitropolitan, cu ocazia împlinirii celor douăzeci de ani de la vizita istorică a Suveranului Pontif în România, din anul 1999.

Cristian Barta, vicar general al Arhieparhiei de Alba Iulia si Fagaras: Ne amintim cu profunda emotie aceasta vizita si nu putem sa uitam dorinta sfanta a parintelui Papa Ioan al doilea de a vizita si Transilvania si in mod deosebit Blajul.

Papa Francisc va efectua, între 31 mai şi 2 iunie, o vizită apostolică în România.