O raţă din Minnesota are în grija ei în jur de 6 duzine de puişori, o imagine remarcabilă surprinsă de un fotograf amator, într-o excursie recentă la Lacul Bemidji, la aproximativ 150 de mile nord-vest de Duluth. 

"A fost de necrezut", a declarat fotograful, Brent Cizek, într-un interviu. "Nu știam că o rață ar putea avea grijă de atâţia pui."

Articolul continua dupa recomandari

De obicei, o raţă îngrijeşte în jur de 20-30 de pui, dar peste 70 de răţuşte în acelaşi loc este o apariţie spectaculoasă. 

Oriunde merge mama raţă, acolo merg şi cei 76 de pui 

Experții spun că fotografia, care a fost împărţită între cunoscătorii de păsări și prezentată pe site-ul Societății Naționale Audubon, oferă un exemplu de fenomen oarecum obişnuit în natură. Iată o privire la poveste - și la știință - în spatele imaginii izbitoare.

Când a fost realizată fotografia

Dl. Cizek a spus că a dat peste puii de răţuşcă la sfârșitul lunii iunie. Fotograful s-a îndreptat spre lacul local într-o barcă de plastic de 8 metri pe care a cumpărat-o pentru a-și realiza capturile în aer liber.

El a spus că nu se aștepta să facă multe fotografii în acea zi , şi-a adus doar o cameră și o lentilă, dar apoi a văzut rața și copiii ei.

A încercat să prindă cât mai multe cadre, în timp ce se vâslea pentru a ajunge mai aproape. A plecat apoi repede acasă, pentru a vedea fotografiile. Doar o poză s-a dovedit a fi clară, cea în care mama-raţă croieşte drumul pentru ea şi cei peste 70 de pui.

Pot aparţine atâţia pui unei singure raţe? 

Răspunsul este nu. Femela surprinsă în fotografie este ceea ce se poate numi "mama-raţă", o specie comună lacurilor de apă dulce, care păzeşte zeci de ouă sau pui, după cum afirmă Societatea Națională Audubon.