Compania de Apă Târgovişte Dâmboviţa a sistat livrarea de apă către cei peste 4.600 de locuitori ai comunei Finta din judeţul Dâmboviţa. Decizia a fost luată după ce în apă s-au depistat E.Coli şi ''Bacterii coliforme", dar şi clor rezidual.

"Compania de Apă Târgovişte Dâmboviţa sistează livrarea apei către populaţie în comuna Finta deoarece, în urma efectuării monitorizării suplimentare a calităţii apei, s-au identificat neconformităţi la parametrii indicatori «clor rezidual liber», «clor rezidual liber %» şi parametrii microbiologici «E.Coli» şi «Bacterii coliforme» la consumatorii de la care s-au prelevat probe de apă în satele Gheboaia şi Finta Mare", se afirmă într-un comunicat de presă.

Articolul continua dupa recomandari

Spălarea şi igienizarea întregului sistem de captare, înmagazinare şi distribuire a apei potabile va dura aproximativ 5 zile, perioadă în care Compania de Apă Târgovişte Dâmboviţa va asigura necesarul de apă cetăţenilor afectaţi prin autocisternele Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Basarab I Dâmboviţa şi ale CATD, amplasate la sediul Primăriei Finta.

Compania recomandă locuitorilor să nu folosească apa în scop potabil imediat după reluarea furnizării. Preventiv, până la primirea buletinului de analize microbiologice (72 de ore), se recomandă fierberea apei utilizate în scop potabil timp de 10 minute.

Sursa: News.ro