Aşa spun analizele de laborator ale Apa Nova, dar şi ministrul sănătăţii. Chiar şi aşa, Sorina Pintea recomandă prudenţă când vine vorba de a bea apă de la robinet. Între timp, Corpul de Control al Primăriei Generale va verifica ce s-a întâmplat în ultimele zile cu apa furnizată în sectoarele 5 şi 6 ale Capitalei.

Angajaţii Apa Nova au mărit frecvenţa analizelor apei distribuite către populaţie. Iar de dimineaţă, rezultatele indicau că nivelul clorului este în limite legale, iar apa poate fi folosită pentru băut, spălat sau gătit.

Articolul continua dupa recomandari

Gabriela Nicolescu, medic: Ultimele 3 zile de cand a inceput aceasta teama ca apa ar fi nepotabila determinarile au aratat valori chiar mult sub pragul valorilor maxim admise de legislatia noastra.

Sabin Mihai, director adjunct APANOVA: Rezultatele probelor pe care noi le-am prelevat nu indica depasiri ale clorului. Apa din Bucuresti este buna de folosit si nu exista nici un pericol pentru sanatatea publica. Dacă vreti eu acum ma duc si beau apa si o sa vedeti ca nu se intampla nimic. este apa buna mai buna decat apa plata.

Şi, ca să demonstreze încrederea pe care o are în rezultatele analizelor, directorul adjunct al companiei de apă a băut un pahar de la robinet.

Reacţia ApaNova vine după ce timp de trei zile oamenii din sectoarele 5 şi 6 ale Capitalei s-au plâns de mirosul puternic de clor pe care îl simt ori de câte ori dau drumul la apă.

Apa Nova a explicat existenţa unei cantităţi mai mari de clor în reţeaua de alimentare prin faptul că - în ultima perioadă - depunerile de gheaţă şi zăpadă s-au topit brusc iar impurităţile au ajuns până la staţiile de tratare.

Reprezentanții companiei de apă spun că mirosul de clor reclamat de consumatori va dispărea treptat. Între timp, primarul general al Bucureştiului a trimis corpul de control să verifice ce s-a întâmplat la Apa Nova.