În lista preferinţelor rămân în continuare ţări europene ca Grecia, Bulgaria şi Turcia. Însă, românii îşi doresc să ajungă şi mai departe, aşa că plănuiesc să zboare în America, Asia sau chiar Africa. Costurile sunt, fireşte, mult mai mari.

Safari, animale exotice, plaje incredibile, parcuri naturale, hoteluri şi restaurante de cea mai buna calitate. Sunt doar câteva dintre ingredientele care au adus Africa în topul destinaţiilor turistice tot mai căutate de români în 2019.

Articolul continua dupa recomandari

Cuplurile tind, de obicei, spre ţările mai sigure din Africa, în special Kenya şi Tanzania.

Răzvan Pascu: Se combină de obiecei safari în Tanzania cu plajă în Zanzibar, iar cei care sunt cumva mai aventuroşi îşi doresc o vacanţă cumva mai activă pentru două săptămâni aleg America de Sud, mă refer la Brazilia şi în special Rio de Janeiro.

În ciuda preţurilor piperate, Asia şi America de Sud au ajuns şi ele în topul preferinţelor.

Cirprian Enea: Un circuit în Peru cu Bolivia sau un circuit Bolivia, Peru, Argentina, Brazilia porneşte de la un 3500-3700 de euro de persoană avem incluse zborul cu avionul, între 12 şi 17 zile asta incluzând cazarea, mic dejun, câteva mese de prânz, câteva mese de cină şi câteva zboruri intermediare.

Pentru familiile cu copii Mexicul este o destinaţie tot mai ofertantă. Atenţie, însă, dacă alegeţi acest stat ca destinaţie, trebuie să fiţi atenţi la avertizările de călătorie. Mai mulţi turişti români s-au trezit întorşi din drum din cauza măsurilor de securitate sporite de la graniţa dintre SUA şi Mexic. În extrasezon, un sejur aici costă aproximativ SCRIS: Sejur în Mexic: 1.800 euro/persoană 1800 de euro de persoană.

Răzvan Pascu: Asta pentru că poţi să te duci să stai la un hotel la plajă pentru 7 zile sau 10 zile, dar să mergi în excursii opţionale în fiecare zi şi ai ce să faci pentru că este o destinaţie şi culturală şi istorică.

Pentru o ofertă avantajoasă, specialiştii recomandă achiziţionarea pachetelor de călătorie din timp. Şi cei care apelează la varianta last minute pot găsi reduceri, însă în acest caz pretenţiile scad, pentru că cei interesaţi mai pot găsi doar o gamă mică de oferte.