O antrenoare din Oradea s-a hotărât să-i ajute pe oameni să scape de durerile de spate sau de kilogramele în plus cu ajutorul unor ghete pe arcuri. Programul - care este gratuit - se întinde pe o perioadă de şase luni. Iar toţi cei care participă vor fi supravegheaţi atent de medici, pe durata fiecărei şedinţe de Kangoo Jumps. 

Prima etapă a studiului medical a adunat aseară 80 de orădeni. De trei ori pe săptămână, oamenii îşi vor da întânire într-o sală de fitness, unde vor dansa pe ghetele cu arcuri timp de o oră, supervizaţi de instructori.

Articolul continua dupa recomandari

Dr. Ligia Burtã, medic primar de laborator: Ideea este că vrem să dovedim, din punct de vedere medical, beneficiile mişcării, pe aceste ghete, care sunt extraordinare. Sunt pentru a patra oară pe ele şi mă simt nemaipomenit, n-am niciun pic de febră musculară. 

Proiectul este organizat în special pentru persoanele care au probleme la articulaţii, au diabet zaharat, suferă de obezitate sau spondiloză. Un medic le va monitoriza periodic evoluţia sănătăţii în aceste 6 luni de sport.

Dr. Dorina Maria Fãrcaş, medic primar recuperare medicală: Deocamdată ne-am axat pe supraponderalitate, pe tulburări de statică vertebrală, pe diabet, dar o sa extindem ulterior şi pe alte tipuri de patologii. 

Iniţiatoarea proiectului are 47 de ani şi face sport de 25 de ani. În urmă cu şase ani a ajutat un bărbat să slăbească 30 de kilograme în trei luni, doar prin Kangoo Jumps. Şi chiar fiica ei a reuşit să scape de obezitate doar cu ajutorul sportului.

Kinga Sebestyen - initiator proiect: Ghetele au fost inventate pentru reabilitare. Dar trebuie să folosim corect exerciţiile. Trebuie să avem o gheată originală, care se adaptează după kilograme, după performanţă, adică sunt foarte multe lucruri

Ghetele Kango Jumps au arcuri speciale care atenuează leziunile articulaţiilor cu până la 80 la sută. Cu alte cuvinte, durerile gleznelor, ale genunchilor sau cele de spate, dispar.

În viitor, promotorii studiului vor să introducă programe de reabilitare pe ghetele cu arcuri în spitale, şcoli şi grădiniţe.