Concediul cu copiii nu este uşor. Cei mici au aceleaşi nevoi şi acasă, şi în vacanţă, indiferent de vârstă. Iar hotelierii care nu înţeleg asta fac viaţa şi mai grea oricărui cuplu care vrea doar să petreacă un sejur liniştit.

Întinderea perfectă a Mediteranei ademeneşte în Antalya milioane de turişti în fiecare an. E cald cel puţin 6 luni din 12, apa este de un turcoaz ameţitor, plajele sunt lungi şi aurii iar pontoanele par să ajungă până în inima mării. Porturile sunt cochete, bărcile îşi aşteaptă clienţii, la mal, iar hoteluri semeţe precum castelele te lasă mut de uimire. În completare la toate acestea, turcii au ştiut să aducă ospitalitatea cu care au fost crescuţi.

Articolul continua dupa recomandari

Se munceşte mult, mai ales în bucătăriile restaurantelor, pentru că din Turcia - se ştie - nimeni nu pleacă flămând. În spatele serviciilor ireproşabile, stau echipe întregi de profesionişti. Oameni care îi fac pe turişti să se simtă mai bine decât acasă.

În Antalya, nimeni nu se plictiseşte. Pentru turişti, se organizează diverse activităţi. De exemplu, cine s-a săturat să fie servit şi vrea să pună mâna la treabă, poate învăţa să facă gozleme, plăcinte tradiţionale turceşti. Şi de la drumeţii liniştite în natură, treci uşor la senzaţii tari. Curajoşii pot încerca raftingul.

În Turcia ajung anual în jur de 500 de mii de turişti români. Iar un sfert dintre aceştia aleg Antalya. Vacanţa de o săptămână, all inclusive, la un hotel de cinci stele, costă în jur de 500 de euro de persoană. Dar resorturile oferă deseori discounturi pentru rezervările timpurii sau pentru familiile cu copii.