Ninge abundent la această oră în jumătate de ţară. Iar zăpada va continua să cadă în sudul României, până la ora 15.00, când va expira codul portocaliu de ninsori şi viscol.

Astfel potrivit ANM, până la ora 15.00, este valabil un cod portocaliu de ninsori abundente, strat de zăpadă consistent, temporar viscol și vizibilitate scăzută.

Articolul continua dupa recomandari

În sudul Banatului și al Olteniei, în cea mai mare parte a Munteniei și a Dobrogei ninsorile vor fi abundente, iar vântul va avea intensificări cu viteze de 50...60 km/h și temporar 65...70 km/h, viscolind și local troienind zăpada și determinând diminuarea vizibilității. 

Astăzi, 23 martie, până la ora 15.00, este valabil un cod portocaliu de ninsoari abundenteVezi 4 imagini în Galerie

Oana Catrina, meteorolog ANM, a declarat, în această dimineaţă, că ninsorile vor continua să cadă şi în următoarele ore, însă nu se pune problema prelungirii avertizării cod portocaliu.

Specialistul a precizat că din această seară aria ninsorilor se va restrânge.

La fel, şi vântul va diminua în intensitate.

Meteorologul Administraţiei Naţionale de Meteorologie a mai spus că de duminică seara, în partea de sud a ţării, inclusiv în Bucureşti, îşi vor face apariţia ploile.

De asemenea, directorul Administraţiei Naţionale de Meteorologie, Elena Mateescu, a anunţat că începând de marţi, miercuri, "vom avea temperaturi pozitive în toată ţara".

Potrivit specialistului, în sud se vor înregistra chiar şi 17 grade Celsius.