Incident în subteran care ridică din nou problema siguranţei la metroul bucureştean. Un tren a rămas blocat între staţii după ce conducta de aer care asigură frânarea s-a rupt în mers. În tunel, prin întuneric, mecanicul a căutat cu lanterna defecţiunea şi a improvizat o soluţie temporară. O tânără a făcut atac de panică şi a leşinat. În cădere, s-a lovit la cap.

Era ora 20 când pe cea mai aglomerată magistrală de metrou o garnitură s-a stricat între staţiile Tineretului şi Unirii. Sute de oameni care se întorceau de la muncă se aflau în tren. Conducta de aer care asigură, în special, frânarea în condiţii de siguranţă a vagonului s-a rupt brusc. Frânele de urgenţă au intrat în funcţiune şi trenul a oprit treptat. În tunel.

Articolul continua dupa recomandari

Mecanicul de metrou a asigurat uşile, pentru ca pasagerii să nu iasă în tunel. Apoi, a luat-o la pas cu lanterna să vadă ce s-a întâmplat. A găsit destul de repede defecţiunea şi s-a întors în cabină pentru a calma călătorii.

Din vocea lui ne dăm seama că, în timp ce vorbeşte cu oamenii, încearcă să găsească o soluţie pentru a pune trenul în mişcare.

Stimaţi călători, din cauza unei defecţiuni tehnice, o conductă de aer de frână s-a rupt, trenul va staţiona câteva minute bune până reuşim să cuplăm un tren de ajutor şi să reparăm avaria.

Atac de panică, după avaria de la metrou

O adolescentă a suferit un atac de panică, a leşinat şi s-a lovit cu capul de un scaun.

Tatăl adolescentei: S-a speriat, fiind copil, s-a speriat puțin şi m-a sunat, am venit repede de acasa, era în metrou, țineam legatura prin telefon cu ea, încercam să o încurajăm.

După 20 de minute, mecanicul a reuşit să pornească trenul, în regim de avarie. A mers cu viteză redusă până la prima staţie.

Între timp, la suprafaţă în staţiile Tineretului şi Eroii Revoluţiei au fost trimise mai multe maşini de pompieri şi ambulanţe. Pasagerii au fost debarcaţi însă în siguranţă, Doar tânăra care s-a lovit la cap a a avut nevoie de îngrijiri medicale.

Cel mai grav incident s-a înregistrat în luna ianuarie, când un metrou a accelerat singur si a deraiat. Doi mecanici au trecut pe lângă moarte.

Conducerea Metrorex nu comentat incidentul de seara trecută.