Animalele sălbatice confiscate din curtea clanului Cămătaru, au de astăzi o casă nouă! Zoo Târgu Mureş s-a înnoit cu trei maimuţe japoneze şi doi coati sud-americani. Cele cinci animalele s-au adaptat din prima clipă în noul lor adăpost şi chiar au comunicat cu celelalte animale din jur.

Femelele din rasa macac japonez s-au adaptat din prima clipă în noul adăpost şi în compania vecinilor. Masculul, în schimb, a fost puţin mai reţinut.

Articolul continua dupa recomandari

Purtătorul de cuvânt al Autorității pentru Supravegherea si Protectia Animalelor, Cătălina Trănescu: Au fost iniţial puse separat, într-o mini perioadă de carantină, să comunice prin despărţit, să se înţeleagă şi apoi vor fi mutaţi împreună am înţeles.

Înainte să plece spre Gărdina Zoologică din Târgu-Mureş, animalele exotice au fost supuse unui control medical.

Ovidiu Roșu, medic veterinar: Le am luat probe de sânge pe care o să le dăm grădinii zoologice Târgu-Mureş pentru a fi evaluate, interpretate şi am făcut şi un control al dinţilor, par să aibă probleme cu cariile, cum bănuiam, pentru că nu au avut o dietă corespunzătoare.

Hrana preferată a acestor maimuţe sunt ouăle de pasăre, carnea de pui, dar şi legumele şi fructele. Noii lor îngrijitori le-au răsfăţat deja de când au ajuns la grădină.

Torok Zsuzsa, angajată grădina zoologică: Le-am pregătit mai multe feluri de fructe, cartofi fierţi şi le-am făcut griş cu lapte, cu fructe uscate şi multivitamine. 

Şi coatii, un mascul şi o femelă, s-au împrietenit destul de rapid cu celelalte animalele ţinute în captivitate.

Purtătorul de cuvânt al Autorității pentru Supravegherea si Protectia Animalelor, Cătălina Trănescu: M-a surprins foarte plăcut să văd că deja comunică între ei, cu exemplarele vechi care sunt deja aici.

Cele cinci animalele exotice au fost ridicate de Garda de Mediu cu o săptămână în urmă, după ce au fost identificate în condiţii improprii şi fără documente pe domeniul clanului Cămătaru. O anchetă este acum în desfăşurare pentru a afla cum au intrat animalele în ţară.