Un eveniment deosebit de periculos a avut loc în comuna dâmbovițeană Vulcana Pandele. Un fir de înaltă tensiune, lăsat neizolat şi neasigurat, a provocat electrocutarea mai multor animale şi a pus în pericol viaţa localnicilor care treceau prin zonă.

Imaginile au fost filmate de o cameră de supraveghere montată în zonă.

Articolul continua dupa recomandari

Cireadă de vaci electrocutată pe stradă, în Dâmboviţa

O cireadă cu vaci, mânată de un cioban, care trecea pe o stradă din Vulcana Pandele, a fost electrocutată în momentul în care a trecut pe lângă un stâlp de înaltă tensiune.

Trei animale se prăbuşesc la pământ, lovite de curentul electric, iar ciobanul se apropie mirat de ele, neştiind ce se întâmplă. Bărbatul a scăpat de o moarte cruntă, doar pentru că avea cizme de cauciuc.

Pe imagini se vede cum una dintre bovine se apropie de stâlp și imediat cade secerata la pământ. Ciobanul aleargă sa vadă ce s-a întâmplat și între timp alte două vaci se prăbușesc.

Pe cioban l-au salvat cizmele de cauciuc

Se pare că firele de înaltă tensiune au atins, cumva, fierul beton din stâlp, care ajunge in contact cu pământul  și implicit cu apa strânsă de la ploaie. Cel mai probabil animalele s-au electrocutat la contactul cu apa. Din fericire barbatul a scăpat nevătămat, cel mai probabil datorită faptului că avea cizme de cauciuc in picioare.

In zona au fost efectuate lucrări la rețea și oamenii dau vina pe angajații de la Electrica. Poliția a deschis un dosar penal pentru neglijenta in serviciu și continuă cercetările pentru a stabili exact cine se face răspunzător de producerea accidentului.