Individul a considerat că nu e cazul să fie pedepsit pentru că îşi lăsase maşina într-un loc pentru persoanele cu dizabilităţi, aşa că i-a pocnit pe cei care îi blocaseră roţile. Acum conducerea instituţiei se gândeşte serios să instaleze supraveghere video în zonă.

Incidentul s-a petrecut la scurt timp, după ce angajaţii au montat dispozitivul de blocare.

Articolul continua dupa recomandari

Autoturismul era parcat pe un loc destinat persoanelor cu dizabilităţi, chiar în centrul oraşului. Pentru că şoferul nu era la maşină, au lăsat avizul în parbriz.

Dan Avramescu - referent SGU Ploieşti: Mi-am făcut datoria, dacă am găsit pe locul de handicap un autoturism care nu prezenta permisul de handicap. Am blocat maşina cu dispozitiv de blocare, roată faţă, stânga.

După ce şoferul s-a întors la maşină, i-a contactat pe agenţi şi s-au întâlnit. De la discuţie la agresiune fizică, a fost doar un pas.

Lucian Stan - angajat SGU Ploieşti: Pe mine m-a lovit cu piciorul drept sub coaste, sub braţ, la cap. Nu am avut nicio chestie de autoapărare.

Cei doi angajaţi de 48 şi respectiv 58 de ani au reuşit să fugă cu maşina de agresor. Se tem, însă, pentru viaţa lor şi spun că în momentul în care blochează roţile maşinilor parcate neregulamentar agresiunile verbale sunt la ordinea zilei.

Lucian Stan - angajat SGU Ploiești: Având în vedere în trecut, am mai avut unele mici dificultăţi, unele probleme minore. Nu avem o protecţie de către un organ competent şi de aceea suntem predispuşi la tot ce se poate întâmpla pe stradă.

Reporter: Ar trebui ca ei să aibă ceva protecţie asupra lor? Un spray palizant?

Alin Dănilă - director SGU Ploieşti: Nu cred că se încadrează la aşa ceva.

Şoferul agresiv a fost amendat de poliţişti cu o mie de lei şi s-a ales cu dosar penal pentru loviri şi alte violenţe.

Alin Dănilă - director SGU Ploieşti: Ne gândim la ceva supraveghere video, pentru maşini, pentru a vedea exact organele abilitate ce s-a întâmplat la momentul respectiv.

În Ploieşti, taxa pentru deblocarea roţii autoturismului parcat neregulamentar este de 110 lei.