Este anchetă la poliţia din Braşov, după ce mai mulţi agenţi au făcut un control într-un salon de înfrumuseţare. O angajată acuză că a fost agresată fizic şi verbal de un comisar şef de la Poliţia Transporturi. Camerele de supraveghere din salon au surprins întregul incident care este acum investigat de poliţişti trimişi la Braşov, special pentru acest caz, de către şeful Poliţiei Române.

În imagini se vede o acţiune în forţă a poliţiştilor de la Transporturi Braşov. Locaţia: un salon de înfrumuseţare din oraş. Scopul: verificarea caselor de marcat. Modul în care cei trei agenţi de poliţie acţionează lasă urme vizibile pe corpul angajatei care a avut nenorocul să fie la serviciu.

Articolul continua dupa recomandari

Angajată salon: Am fost agresată, am fost umilită. Era prima mea zi de muncă. I-am explicat domnului polițist. Mi-au zis că sunt de la poliție și că sunt în control. l-am întrebat dacă au mandat de percheziție. A vrut să îmi ia geanta, i-am spus că nu poate să o ia decât cu mandat de percheziție. Aa tras de geantă, m-a agresat, mi-a bătut cu mâna pe birou, a urlat la mine. De aici de la recepție m-a luat și m-a îmbrâncit în ușa de la vestiar. Cum era aici mi-a dat o lovitură scurtă cu cotul în san. Îmi e frică să vin la muncă.

Angajată agresată, nimeni nu a intervenit

Controlul şi agresiunea au avut loc sub ochii îngroziţi ai clienţilor aflaţi în salon. Nimeni, însă, nu a intervenit. Cei trei poliţişti au luat cu forţa actele firmei, dar şi banii din portofelul recepţionerei - pe motiv că aceştia provin din încasări nebătute pe casa de marcat a unităţii economice. Conducerea salonului crede că este vorba de altceva decât un simplu control al autorităţilor.

Andreea Dicianu, administrator salon de înfrumusețare: Mie mi-au lăsat impresia că erau, cel puțin domnul comisar-șef, că ar fi executat ordinele altcuiva, că nu era in interesul statului. Probabil că deranjăm multă lume.

Imaginile din timpul controlului au ajuns şi la conducerea poliţiei care a luat imediat măsuri.

Nadia Olaru, purtător de cuvânt IPJ Brașov: Șeful Poliției Române a dispus Direcției Control Intern din cadrul IGPR demararea verificărilor interne și dispunerea măsurilor legale.

Poliţiştii vizaţi de anchetă se spun că recepţionera ar fi încercat să ascundă un plic cu bani aflat sub tejghea. Mai mult, ei susţin că femeia a încercat să fugă cu banii din încasările zilei, iar ei au vrut să o oprească.

Între timp, angajata agresată a obţinut certificat medico legal şi a depus plângere împotriva poliţiştilor, la fel cum au făcut şi reprezentanţii salonului de înfrumuseţare.