Andreea Nechita, tânăra care a reuşit să învingă sistemul şi să ajungă medic rezident după ce a făcut facultatea de Medicină în căruţul cu rotile, a fost umilită pe aeroportul din Iaşi.

În vârstă de 25 de ani, Andreea a reuşit să impresioneze o ţară întreagă prin ambiţia de care a dat dovadă atunci când a urmat cursurile Facultăţii de Medicină din Iaşi.

Articolul continua dupa recomandari

Greu încercată din cauza unei boli care a lăsat-o imobilizată într-un căruţ cu rotile, Andreea a devenit medic rezident la Spitalul Judeţean de Urgenţă 'Sf. Spiridon' din Iaşi.

De curând, tânăra a trecut printr-un episod umilitor pe aeroportul din Iaşi.

Angajaţii aeroportului au reuşit să îi distrugă căruţul cu rotile după o cursă Roma - Iaşi.

Medic rezident în scaunul cu rotile! O tânără de 25 de ani din Iași a reușit să învingă sistemul și prejudecăţile celor din jur

Andreea Nechita a invins sistemul si a ajuns medic rezident in IasiVezi 2 imagini în Galerie

'E inuman să fii atât de neglijent cu un obiect indispensabil'

Andreea a călătorit împreună cu mama ei, iar din cauza problemei pe care o are, a fost nevoită să părăsească ultima avionul.

"Fiind persoană cu dizabilităţi, am aşteptat până au ieşi toţi pasagerii din avion, urmând să fiu coborâtă. Când am ajuns pe pistă şi mi-a făcut mama transferul pe căruţul meu, am observat că e rupt. S-a rupt o bară care susţinea husa pe care stau. Problema e că în momentul în care eram pe scaunul lor de transfer, mi se solicita în mod frecvent să părăsesc pista. Cum pot părăsi pista dacă sunt imobilizată şi dacă scaunul meu era rupt?", a declarat Andreea pentru Observator.TV.

Au urmat moment umilitoare pentru medicul rezident din Iaşi. Nicio persoană nu a ajutat-o să părăsească pista sau să ajungă la un taxi.

"Imaginează-ţi să fi pe pistă, imobilizat şi să ţi se spună să pleci. Cu o mamă disperată care plângea. Într-un final, m-a pus mama pe căruţul defect şi stăteam direct pe nişte bare metalice pentru că era ruptă bara care susţinea husa. Ne-am dus la taxi pe o ploaie infernală şi am plecat spre casă. Nici măcar nu a venit nimeni să mă ajute...", a mai explicat tânăra.

Andreea Nechita a depus ulterior o plângere la compania aeriană cu care a zburat pentru a putea fi despăgubită.

"Mi s-a zis să înaintez o cerere pentru despăgubiri şi poate 'voi primi ceva'. Aici nu e vorba doar despre bani, ci şi despre atitudinea lor faţă de o persoană cu dizabilităţi. E inuman să fii atât de neglijent cu un obiect indispensabil. Practic, alea sunt 'picioarele mele'", a precizat Andreea.