Incidentul s-a petrecut la o clasă de a V-a, în timpul unei ore. Elevul era nemulţumit de o notă primită la un test, aşa că ar fi început să îl jignească pe dascăl. Omul nu şi-a mai putut ţine nervii în frâu şi i-ar fi aplicat o corecţie. Incidentul este acum cercetat atât de poliţie, cât şi de inspectorii şcolari. 

Elevii clasei a V-a erau la ora de istorie. Nemulţumit de nota primită la test, unul dintre ei i-ar fi cerut explicaţii profesorului. Au urmat mai multe replici în contradictoriu, iar dascălul, deranjat de atitudinea elevului, şi-a pierdut cumpătul. L-ar fi potolit cu o palmă peste faţă. 

Articolul continua dupa recomandari

Verona Maria Onofrei, director liceul German Sebes:  Le-au fost aduse rezultatele testului intial pe care elevii le-au contestat conform statutului elevului. Iar in urma acestor discutii, a avut loc acest incident. 

Părinţii, şi ei cadre didactice în acelaşi liceu, au mers imediat la poliţie.

Luminita Prodan, purtător de cuvânt IPJ Alba: In cauza, a fost inregistrat un dosar penal in care sunt efectuate cercetari sub aspectul savarsirii infractiuni de lovire sau alte violente. 

În paralel, şi o comisie de disciplină cercetează ce s-a întâmplat. Numai că profesorul este de negăsit.

Verona Maria Onofrei, director liceul German Sebes: Am incercat sa luam legatura cu el, telefonic, dar nu a mai raspuns la apelurile noastre.

Incidentul a intrat şi în vizorul inspectorilor şcolari. 

Marcela Dărămuş - inspector scolar general ISJ Alba: Suntem mahniti, de-a dreptul, pentru ceea ce s-a intamplat in acea unitate de invatamant. Nu se poate ca un cadru didactic sa fie agresiv in fata elevilor sau cu elevii. Nu agream nicio agresivitate. Nici fizica, nici verbala.

Inspectorii au mers la liceu să discute cu directorul şi cu părinţii elevului.  

Profesorul acuzat de agresiune este suplinitor şi este angajatul liceului de la jumătatea lunii septembrie. Dacă va fi găsit vinovat, riscă să rămână fără loc de muncă dar şi o pedeapsă penală.