Anchetata este si invatatoarea baiatului, pentru rele tratamente. Femeia sustine ca totul i se trage de la declaratiile pe care copiii le-au dat politistilor, fara ca vreun adult sa fie de fata. O ancheta complicata la finalul careia am putea afla daca traumele traite de copil la scoala sau in familie i-au scurtat drumul spre moarte.

Articolul continua dupa recomandari

Stefan, baietelul de 10 ani din Focuri, Iasi, si-a gasit sfarsitul. intr-o rapa, unde a cazut si a inghetat de frig. Nu s-a dus acasa de frica tatalui. Care jura acum ca nu l-a atins niciodata pe baiat.

“Nu l-am batut niciodata, nu l-am maltratat niciodata. Am tinut la el mult”, spune Sidor Spataru, tatal baiatului.Barbatul are si o varianta proprie pentru moartea copilului. “A fost lovit de sanie si a cazut copilul. Altfel nu putea sa cada el asa aiurea”, e de parere Spataru. Iar in cadere, s-ar fi lovit la cap. Altfel nu-si poate explica de ce copilul sau avea urme de rani pe corp.

Anchetata este si invatatoarea copilului. Femeia sustine ca nu l-a atins niciodata pe baiat si ca toate acuzatiile i se trag din alta parte.

Cert este ca numai ancheta Politiei va stabili daca tatal si invatatoarea copilului vor fi acuzati de rele tratamente. Si daca Stefan a murit pentru ca a fugit de acasa de frica tatalului si de la scoala din cauza invatatoarei.