Este anchetă la un liceu dintr-o localitate din Iaşi, după ce 10 cataloage şi calculatorul directorului s-au făcut scrum noaptea trecută. Poliţiştii bănuiesc că un elev care ar avea probleme şcolare ar fi făcut asta chiar înainte de încheierea mediilor. Liceul este supravegheat video. Aşa că vinovatul ar putea fi găsit uşor.

Incidentul s-a petrecut noaptea trecută la Liceului Tehnologic "Victor Mihăilescu Craiu" din Belceşti.

Articolul continua dupa recomandari

Ancheta vizează un elev nemulţumit de situaţia şcolară

Un individ ar fi spart geamul unităţii de învăţământ şi ar fi mers direct în cancelarie. Acolo a dat foc la 10 cataloage şi a distrus calculatorul directorului. 

Cătălin Baziluc, directorul Grupului Şcolar „Victor Mihăilescu Craiu" Belceşti: Dimineaţă am fost anunţaţi de către paznic şi de către angajaţii şcolii. Am sunat imediat la Inspectoratul Şcolar şi la Poliţie 

Acum, prioritatea liceului este să refacă evidenţa cu situaţia şcolară a elevilor. Mai ales că în câteva săptămâni, profesorii vor trebui să încheie mediile din semestrul doi. 

Sabina Manea, purtător de cuvânt al ISJ Iaşi: Din fericire există note în carnetele de note ale elevilor. Există extemporale şi mai ales notiţe din agenda fiecărui cadru didactic, deci nu credem că este o problemă în acest sens 

Liceul este dotat cu camere video, iar imaginile au ajuns în atenţia poliţiştilor pentru a-l identifica pe tânăr. 

Una dintre variantele luate în calcul este că incendiul să fi fost provocat de un elev nemulţumit de situaţia şcolară.