Patronul de la "Colectiv" care declara în urmă cu aproape două luni că îşi doreşte cu disperare să ajute nu a reuşit să-i înduplece pe judecători. Tribunalul Bucureşti a decis definitiv, joi, ca Alin Anastasescu să fie cercetat în continuare în arest preventiv, în dosarul privind incendiul din Colectiv.

Articolul continua dupa recomandari

Alin Anastasescu este acuzat de ucidere din culpă, alături de ceilalţi doi patroni ai clubului, plasaţi de patru zile în arest la domiciliu, scrie Mediafax. Instanţa a admis contestaţia formulată de procurorii Parchetului Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie şi a stabilit ca Alin Anastasescu, unul dintre patronii clubului Colectiv, să rămână în arest preventiv.

În urmă cu trei zile, Judecătoria Sectorului 4 admisese cererea lui Alin Anastasescu de înlocuire a arestului preventiv cu măsura arestului la domiciliu, decizia fiind contestată de procurori la Tribunalul Bucureşti.
Ceilalţi doi patroni ai clubului Colectiv,  Paul Gancea şi Costin Mincu, au fost eliberaţi din arest preventiv şi plasaţi în arest la domiciliu la 21 decembrie, decizia fiind luată atunci tot de Tribunalul Bucureşti.
Alin Anastasescu, Paul Gancea şi Costin Mincu au fost arestaţi preventiv la 3 noiembrie, în dosarul în care sunt acuzaţi de procurorii Parchetului Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (PICCJ) de ucidere din culpă în cazul incendiului de la 30 octombrie, soldat cu 63 de morţi şi aproximativ o sută de răniţi.