Au murit în aceeaşi zi. Şi tot împreună au plecat în Ceruri! Ana şi Dragoş, cei doi tineri activişti care au căzut de la un balcon din Iaşi, în Ajunul Crăciunului, au fost înmormântaţi astăzi

Articolul continua dupa recomandari

A nins uşor în Iaşi. E zăpada pe care Ana şi Dragoş o aşteptau în seara în care au murit. Era ajunul Crăciunului, iar ei erau pe balconul de la o mansardă. Vorbeau ca doi prieteni care nu s-au mai văzut de multă vreme.

Surse din anchetă spun că în apartament s-a găsit cannabis. Însă, doar raportul medicilor legişti va arăta dacă cei doi tineri activişti, luptători pentru dreptate, au şi consumat droguri, ceea ce ar fi putut să le aducă halucinanţii.

Ana a fost înmormântată în satul bunicilor, iar Dragoş, în Iaşi, oraşul în care se întorcea mereu de sărbători. Prieteni din toată ţara i-au condus pe ultimul lor drum.

Ana abia absolvise Jurnalismul şi era sufletul organizaţiilor care luptă pentru un oraş curat. A convins autorităţile să replanze teii în centul Iaşiului. Dragos trăia în Timişoara, era inginer şi activist.

Anchetatorii încearcă să reconstituie ce s-a întâmplat în seara de Ajun cu cei doi tineri.