În plin sezon de ambrozie, primarul general al Capitalei vrea să stârpească planta, care afectează sute de mii de oameni, cu amenzi drastice. Gabriela Firea cere Guvernului şi Parlamentului să se modifice legea prin care sunt sancţionaţi proprietarii care nu îşi curăţă terenurile.

Triplarea amenzilor e doar prima măsură pe care o cere primarul Capitalei, în lupta cu ambrozia. Practic, sancţiunile minime pentru persoanele fizice care nu-şi curăţă terenurile ar putea creşte de la 750 de lei la 2.250 lei. 

Articolul continua dupa recomandari

În cazul persoanelor juridice, amenzile ar urma să se majoreze de la 5.000 la 150.000 de lei. 

O altă modificare ar fi ca odată ce unui proprietar i-a fost trimisă o somaţie, apoi o notificare, să i se dea direct amenda maximă.

O lege menită să combată ambrozia avem încă de anul trecut, însă de atunci s-au luat puţine măsuri. 

Doar nouă amenzi s-au dat în Bucureşti, 18 în Ilfov şi 43 de avertismente.

Gabriela Firea nu este de acord nici cu plata amenzii la jumătate din minim în termen de 15 zile. De ce aceste măsuri? Pentru că numărul persoanelor alergice la ambrozie creşte alarmant. 
Sunt declarate 500 mii persoane însă, în realitate, ar putea fi mai multe. Simptomele se confundă adesea cu o răceală, însă se intensifică în perioada august-septembrie, iar netratarea alergiei poate duce la astm bronşic în timp.