Vremea rece şi ninsorile aduc cu ele amenzi usturătoare! Zăpada de pe trotuar, din faţa curţii sau maşinile care circulă cu plafonul acoperit de zăpadă au intrat în atenţia poliţiştilor. Agenţii au dat şi primele sancţiuni.

Cei care nu isi curata zapada din fata locuintei sau nu isi dau jos turturii formati pe cladire risca sa fie amendati de catre politistii locali cu pana la 500 de lei. Daca vorbim insa de sediul unei firme, sanctiunea creste chiar si de 4 ori, ajungand pana la 2000 de lei.

Articolul continua dupa recomandari

”Inspectorii din cadrul Directiei de Control a Politiei Locale a Municipiului București au somat 278 de persoane fizice si juridice in vederea respectarii acestor obligatii”, spune Răzvan Popa, de la Poliția Locală București.

Nici şoferii nu scapă de amenzi. Înainte de a se urca la volan, geamurile, plafonul şi plăcuţele de înmatriculare trebuie să fie complet curăţate.

ANDRA ARSINTESCU, purtator de cuvant Brigada Rutiera: Nerespectarea obligatiei conducatorului auto de a se asigura ca placutele de inmatriculare taie cu deteriorate nu sunt acoperite cu zapada sau gheata se sanctioneaza cu amenda contraventionala in valoare de 2 sau 3 puncte amendă.

Conform Codului Rutier, soferii sunt obligati să îşi cureţe zăpada de pe caroserie. Cei care nu respecta legea si ii pun astfel in pericol pe alti participanti la trafic risca sa fie sanctionati cu pana la 20 de puncte de amendă.

Anul trecut, doar în Bucureşti, peste 200 de şoferi au fost sancţionaţi de poliţişti pentru că nu şi-au curăţat maşinile înainte de a porni la drum.