Un arădea a fost amendat cu 3.200 de lei după ce a jignit și scuipat un echipaj de jandarmerie ce a încercat să îl legitimeze. Individul, aparent sub influența băuturilor alcoolice, a devenit violent, fiind transportat direct la Spitalul de Psihiatrie Arad.

Incidentul a avut loc marți, pe 11 februarie 2020, în jurul orei 13:20, în Piața Gării. Jandarmii aflați în serviciu au vrut să îl legitimeze pe tânărul de 23 de ani, însă acesta a început să le aducă cuvinte și expresii jignitoare.

Articolul continua dupa recomandari

Potrivit aradon.ro, bărbatul chiar i-a scuipat pe jandarmi. În plină criză de nervi, individul a devenit violent, iar oamenii legii au fost nevoiți să îl imobilizeze. La fața locului a sosit și unul dintre părinții tânărului, care a fost de acord ca acesta să fie dus la Spitalul de Psihiatrie Arad, în vederea administrarii unui tratament de specialitate.

Jandarmeria Arad - Pentru fapta sa, bărbatul a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 3.200 de lei pentru <<săvârşirea în public de fapte, acte sau gesturi obscene, proferarea de injurii, expresii jignitoare sau vulgare, ameninţări cu acte de violenţă împotriva persoanelor sau bunurilor acestora, de natură să tulbure ordinea şi liniştea publică sau să provoace indignarea cetăţenilor ori să lezeze demnitatea şi onoarea acestora>> și <<împiedicarea, sub orice formă, a organelor însărcinate cu menţinerea ordinii publice de a-şi îndeplini obligaţiile de serviciu privind legitimarea sau conducerea unei persoane la sediul poliţiei ori al altui organ de stat sau de a lua măsurile necesare pentru menţinerea ori restabilirea ordinii publice>> conform Legii 61/1991, privind sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice.