Un ambulanţier din Constanţa are nevoie de sânge pentru a fi salvat. Colegii bărbatului au lansat un apel pentru ca oamenii să doneze sânge pentru Memet Demirel, un angajat al Serviciului de Ambulanţă Constanţa.

În vârstă de 53 de ani, ambulanţierul lucrează la SAJ Constanţa de mai bine de 12 ani, timp în care a participat la mii de intervenţii pentru salvarea altor oameni.

Articolul continua dupa recomandari

De această dată, ambulanţierul este cel care are nevoie să fie salvat. Pentru ca acest lucru să fie posibil, colegii săi de la SAJ Constanţa au lansat un apel pentru ca oamenii să doneze sânge.

"Unul din colegii noștri, Memet Demirel, este în stare grava la Spitalul Fundeni din București. Colegul nostru are nevoie de sânge, secția ATI 3, Fundeni", a fost apelul lansat de dr. Claudia Tatarici, purtătorul de cuvânt al Ambulanţei Constanţa.

Anul trecut, Memet Demirel a fost diagnosticat cu ciroză hepatică, iar în urmă cu câteva zile starea lui de sănătate s-a agravat.

În prezent, ambulanţierul este în comă la Spitalul Fundeni din Bucureşti, având insuficienţă renală.

Pot dona sânge orice persoană sănătoasă, la orice centru de transfuzii sanguine din ţară, cu condiţia ca la donare să se specifice numele pacientului pentru care se donează şi spitalul în care este internat.