O echipă formată din poliţişti de frontieră şi jandarmi a depistat, în noaptea de sâmbătă spre duminică, 24 de cetăţeni turci, între care 11 copii, care intenţionau să intre ilegal în România, pe jos, din Serbia.

Incidentul are loc la două zile după ce măsurile de securitate au fost sporite la frontiera cu Serbia, fiind alocate forţe suplimentare de la Poliţia de Frontieră şi Jandarmerie.

Articolul continua dupa recomandari

Cei 24 de migranţi au fost descoperiţi într-un lan de porumb aflat în apropierea graniţei cu Serbia, pe direcţia localităţii de frontiera Comloşu Mic, în noaptea de sâmbătă spre duminică, de către o echipă comună formată din poliţişti de frontieră de la Sectorul Poliţiei de Frontieră Lunga şi jandarmi de la Inspectoratul Judeţean Timiş.

“Imediat, mai multe patrule de intervenţie şi supraveghere a frontierei de stat au intervenit, fiind depistate două grupuri de persoane, care au fost preluate şi transportate la sediul Sectorului Poliţiei de Frontieră Lunga, în vederea cercetărilor. Din primele verificări s-a stabilit că sunt 24 de persoane, 13 adulţi (7 bărbaţi şi 6 femei), cu vârste cuprinse între 18 şi 34 ani şi 11 copii, cu vârste cuprinse între 3 luni şi 7 ani. Din primele declaraţii şi din documentele descoperite asupra adulţilor, a rezultat că aceştia sunt cetăţeni turci”, se arată într-un comunicat al Poliţiei de Frontieră Timiş.