În Alba, Suceava şi Dolj au curs, toată noaptea, apelurile la 112, care anunţau incendii. În unele cazuri, au fost şi victime, în altele, doar pagube. Dar mai toate intervenţiile au fost dificile din cauza zonelor greu accesibile, pline de zăpadă.

Acoperişul unei anexe gospodăreşti din localitatea Lancrăm, judeţul Alba ardea ca o torţă, iar flăcările şi fumul se extindeau rapid.

Articolul continua dupa recomandari

Speriaţi, vecinii au încercat să dea o mână de ajutor până la sosirea echipajelor.

Din fericire, nimeni nu a fost rănit. Pompierii au intervenit cu cinci autospeciale ca să poată să stingă vâlvătaia. Aproape 300 de metri pătraţi au ars. Cel mai probabil totul a pornit de la un scurtcircuit.

Şi în localitatea Trâmpoiele, din judeţul Alba, un adăpost pentru animale, construit din lemn a luat foc. Din cauza drumului impracticabil, acoperit cu zăpadă şi gheaţă, pompierii au fost nevoiţi să meargă pe jos doi kilometri.

În schimb, în judeţul Suceava un bărbat a murit, după ce casa în care locuia a fost mistuită de flăcări. La fel s-a întâmplat şi într-o comună din judeţul Dolj. Pompierii au găsit în locuinţa arsă un bărbat în vârstă de 68 de ani decedat.