Individul care a lovit cu brutalitate un bătrân în scara unui bloc din Galaţi a fost capturat. Timp de patru zile, recidivistul s-a ascuns la câţiva kilometri de locul atacului. Acţiunea Poliţiei ridică multe semne de întrebare. Identitatea tâlharului a fost ţinută ascunsă, individul nu a fost dat în urmărire şi abia astăzi a fost făcută publică o fotografie cu chipul lui. De altfel, aceasta a şi dus la prinderea agresorului.

Patru zile acestea au fost singurele imagini cu individul care a lovit cu bestialitate un bătrân, în scara unui bloc din Galaţi, pentru a-i fura telefonul mobil şi 500 de euro. Chiar dacă poliţiştii ştiau cine este, bărbatul nu a fost dat în urmărire naţională. Abia azi a fost dată publicităţii o fotografie a individului. Din momentul în care chipul lui a fost făcut public, a mai durat câteva ore până la localizarea lui.

Articolul continua dupa recomandari

Agresorul are 36 de ani şi ieşise de câteva luni din penitenicar in baza recursului compensatoriu. Primise în mai 2017 o pedeapsă de doi ani pentru o tentativă la tâlhărie calificată. Cei care l-au recunoscut în poze spun că era un om violent.

Bărbatul a fost găsit de poliţişti după ce un apel la 112 anunţa prezenţa lui într-o clădire dezafectată din oraşul Galati. Nu a opus rezistenţă în momentul reţinerii. Mâine va fi prezentat instanței cu propunere de arestare preventivă.