Primul episod de iarnă ne-a costat zeci de milioane de euro. Cu toate că au fost doar două zile de ninsori şi alea anunţate, autorităţile tot au fost luate prin surprindere. Asta deşi plătesc averi firmelor de deszăpezire pentru a acţiona de la primul fulg. Costurile ridicate acoperă mai mult aşteptarea şi mai puţin intervenţia.

Au fost suficiente 48 ore de ninsoare pentru ca haosul să se instaleze. Sute de şoferi au rămas blocaţi în nămeţi, pe drumurile naţionale. Şcoli şi autostrăzi au fost închise. În oraşe, oamenii abia au ieşit de pe străzile secundare iar mijloacele de transport în comun au circulat cu dificultate.

Articolul continua dupa recomandari

Încă de acum trei luni, Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere a semnat contracte de deszăpezire de peste un miliard şi jumătate de lei doar pentru drumurile naţionale şi autostrăzi.

Însă câţiva centimetri de zăpadă au provocat un dezastru. În ţară, sunt peste două mii de firme care se ocupă de deszăpezire, iar cifra lor de afaceri a ajuns la peste patru miliarde de lei, dublu faţă de 2010. Succesul lor nu se vede şi pe şosele.

Adrian Negrescu, consultant economic: Există o mare problemă legată de modul în care sunt realizate aceste contracte de deszăpezire. Cele mai multe sunt programate să includă deszăpezire în lunile noiembrie şi decembrie. Ştim foarte bine că de ani de zile nu mai ninge în România în noiembrie şi decembrie. Trebuie regândite astfel încât aceste companii să fie plătite doar atunci când ninge şi se deszăpezeşte.

Acest lucru se întâmplă deja, însă doar în câteva cazuri. Luăm exemplul Capitalei.

Dan Cristian Popescu: Noi nu funcţionăm pe un abonament lunar. La noi, deszăpezirea se plăteşte atunci când se intervine.

Reporter: Cât o să coste în sectorul 6 acest episod de iarnă?

Dan Cristian Popescu: Câteva sute de mii de lei. Până într-un minilion de lei. Încâ nu au venit facturile.

La fel se întâmplă şi în sectorul 4. Firmele sunt plătite după ce intervin şi în funcţie de materialele consumate. Primăriile sectoarelor 3 şi 5 nu ne-au spus până la acest moment care a fost costul deszăpezirii.

Cele două administraţii lucrează cu companii proprii. În sectoarele 1 şi 2, primul episod de iarnă o să coste tot în jurul a un milion de lei, bani pentru materialul antiderapant folosit şi mâna de lucru.

Romprest Velicu, manager firma de salubritate: Materialul antiderapant undeva în jurul a 250 - 300 mii de lei şi, estimăm, dar nu este o cifră sigură, undeva la 400 mii de lei acţiunea celor 88 de utilaje pe parcursul celor 36 de ore de la începerea deszăpezirii.

Diferenţa o face însă.aşteptarea. Precizată expres în contractul sectorului 1, încheiat în 2008, pe 25 de ani. Costă 60 lei pe oră pentru fiecare dintre cele 50 de utilaje 4x4 şi şoferii disponibili.

Din 15 noiembrie, până în 15 martie. Asta înseamnă 9 milioane 400 mii lei! Bani din care, potrivit companiei, nu rămâne niciun profit pentru că sunt acoperite doar costurile cu personalul şi utilajele.

Şi în sectorul doi este prevăzută aşteptarea, încă din 1999 şi costă tot în jurul a 10 milioane de lei.