Proprietarul, un român întors după 18 ani în ţară, are şi un nume predestinat: Iosif Căpraru. Deşi este de meserie tâmplar, domnul Căpraru a decis că viitorul lui sunt - de fapt - caprele. Aşa că a investit câteva zeci de mii de euro în animalele care, speră el, îi vor aduce succesul în afaceri.

"Sunt Iosif si Capraru, de doua ori Capraru, o data in buletin si o data datorita afacerii pe care vreau sa o dezvolt" spune Iosif, proprietarul unei ferme de capre.

Articolul continua dupa recomandari

La mica fermă din Dâmboviţa, fiecare capră a fost botezată. Şi fiecare are povestea ei, pe care proprietarul o spune de fiecare dată când are ocazia.

Iosif Căpraru îşi iubeşte ferma şi spune că niciun animal crescut de el nu va fi sacrificat. Este o fermă specializată pe reproducția caprelor din rasa Alpină Franceză. Nici laptel produs de ele nu este destinat comercializării, deși ar fi o afacere profitabilă. O astfel de capră dă de aproape 5 ori mai mult lapte decât una autohtonă.

"Toate animalele noastre au pedigree si certificat de atestare a rasei si de aceea avem un cost mai ridicat" a maia dăugat acesta.

Clienţi pentru caprele care cresc în mod normal pe Valea Loarei sunt şi la noi în toată ţara. Dar cei mai fideli vizitatori sunt din apropiere.

Întreaga investiție pentru deschiderea fermei a fost realizată cu fonduri proprii. Iosif Căpraru a pornit afacerea cu 30.000 de euro, însă costurile pentru o astfel de fermă sunt destul de ridicate. Chiar şi aşa, clienţi există, iar proprietarul are încredere că efortul îi va fi, în timp, răsplătit.