La inmormantare au participat zeci de admiratori, colegi de breasla si apropiati.

Printre cei care au condus-o pe ultimul drum pe Irina Petrescu s-au numarat actorul Ion Dichiseanu, regizorul Alexandru Darie si criticul de film Irina Margareta Nistor.

Articolul continua dupa recomandari

Ultimele clipe ale Irinei Petrescu printre prieteni au fost pline de lacrimi. Lacrimi pentru un suflet pierdut, pentru o doamna fara seaman a scenei, care a plecat discret dintre noi, ca o soapta.

Actori, regizori sau simpli spectatori au insotit-o pe ultimul drum. Toti, cu sufletele mohorate, ca si vremea de afara. Mii de pasi facuti, in tacere, ca sa nu-i tulbure linistea si trecerea dincolo.

Actrita a tras, astazi, cortina peste o viata traita pe scena, unde si-a cucerit definitiv publicul cu misterul si fascinanta ei faptura. Cu gesturi masurate, cu zambete abia inflorite.

50 de ani a jucat cu patima, intrupand personaje care parca au cautat-o. Era fericita in "caleasca ei de roluri", cum ea insasi marturisea, iar fericirea a trecut dincolo de scena, dincolo de ecran.

Actrita Irina Petrescu a murit marti, la Spitalul Elias din Capitala, dupa o scurta, dar foarte grea suferinta. Trupul neinsufletit al artistei a fost depus, joi la pranz, la Sala "Liviu Ciulei" a Teatrului Bulandra din Bucuresti.

sursa foto: Intact Images