Acţiune ecologică de amploare în Defileul Jiulu!. Zeci de angajaţi ai Apelor Române au ieşit - astăzi - din birouri şi au strâns tone de gunoaie din apă. Pe lângă tot felul de resturi scoase din apă, aceştia au tăiat şi sute de copaci doborâţi de viscolul puternic iarna trecută. Ecologizarea va fi una de durată, pentru că accesul pe malul apei este destul de anevoios.

Sute de copaci prăbuşiţi - de ani buni - în apă sau care stăteau să cadă au fost tăiaţi pe marginea Jiului. În primăvară, un debit mare ar fi reprezentat o ameninţare pentru gospodăriile din aval, dar şi pentru lucrările hidrotehnice din Defileu.

Articolul continua dupa recomandari

Pentru că utilajele nu au acces în zonă, oamenii au intervenit doar cu drujbele şi cu mâinile goale. Zecile de angajaţi ai Sistemului de Gospodărire a Apelor Gorj au umplut, în doar câteva minute, zeci de saci cu gunoaie.

Chiar dacă intervenţia este una întârziată, este menită să prevină eventuale dezastre provocate de Jiu.Însă, înaintea intervenţiei în aria protejată, angajaţii Sistemului de Gospodărire a Apelor au avut nevoie de o serie de avize. Iar toată acţiunea a avut loc sub privirea atentă a unui specialist al Parcului Naţional Defileul Jiului.

Ecologizarea va continua cât va mai permite vremea, pe o distanţă de cel puţin şapte kilometri.