Un bărbat dintr-o localitate bistriţeană a rămas fără acoperiş deasupra capului, după ce pisica lui - aflată în perioada de împerechere - ar fi organizat o petrecere în podul casei.

Omul este convins că pisica şi motanii i-au dizlocat ţeava de evacuare a fumului. Nu era acasă atunci când s-a întâmplat, dar spune că altcineva nu ar fi avut cum să producă nenorocirea.

Articolul continua dupa recomandari

Cert este că vecinii au văzut fumul şi au chemat pompierii, care s-au străduit să stingă focul cât mai repede. Însă casa nu va mai putea fi locuită vreodată.

Casa bărbatului se află la marginea localităţii. Vecinii au fost cei care au dat alarma în momentul în care au văzut că din acoperiş iese fum gros.

Întors acasă, proprietarul şi-a găsit casa distrusă. Vinovată crede că este pisica lui care este în perioada de împerchere şi-ar fi invitat "prietenii" în podul casei. Petrecerea ar fi fost atât de încinsă încât ţeava de fum ar fi fost mutată de la locul ei.

Reporter: Din cauza mâţelor?

Ştefan Ion, proprietar casă: Păi mă gândesc să se împerecheze, alfel nu pot să-mi dau seama, că am dat eu azi-noapte după ei, asta ceva îi mâţă. Auzeam ceva, numai dacă s-or fi mişcat ţevile sau ceva şi s-or fi dus să fi ieşit afară, altceva nu-mi închipui.

De aici până la tragedie a fost nevoie doar ca omul să plece de acasă şi să lase focul aprins în sobă. Scânteile ar fi ieşit pe ţeavă şi ar fi aprins acoperişul.

Pompier Nistor Ioan OTT, locţiitorul căpitanului de detaşament ISU Bistriţa: La locul interventiei incendiul se manifesta generalizat la 2 treimi din suprafata casei, cauzele sunt in curs de stabilire.

Omul este extrem de supărat. Chiar dacă are unde să locuiască, era puternic ataşat de casa părintească. În plus, în urmă cu doar câteva luni investise destul de mulţi bani în reamenajarea ei.

Ştefan Ion, proprietar casă: Numai acum in toamna am acoperit-o sa fac aici dormitor si baie si uitati ce s-a intamplat.

Autorităţile spun însă că vor folosi bani din fondul de rezervă al primăriei Cetate pentru a-l ajuta pe localnicul care şi-a pierdut casa.

Lucian Tarnita-primar comuna Cetate: O sa vedem cum facem ca nu putem sa il lasam asa.

Pompierii vor stabili exact care a fost motivul exact care a dus la producerea incendiului. Astfel încât proprietarul să poată lua măsuri ca nenorocirea să nu se repete. Chiar dacă asta înseamnă să renunţe definitiv la pisică.