Cronica sângeroasă a accidentelor transmise în direct pe Facebook şi-a mai adăugat o pagină neagră aseară. În Vrancea, doi puşti de 14 şi 18 ani au murit după ce maşina în care se aflau cu alţi doi prieteni a derapat şi a intrat cu toată puterea într-un picior de pod. Şoferul de 19 ani a pornit transmisiunea cursei spre moarte în reţeaua de socializare. După un minut şi jumătate, prietenii lor vedeau în direct o tragedie! 

În maşină sunt patru adolescenţi. Cel mai mic are 14 ani, cel mai mare 19. Se pregătesc să plece la drum. Nu înainte ca şoferul să pornescă liveul pe Facebook. Apoi demarează în trombă.

Articolul continua dupa recomandari

Cu muzica la maximum şi, din când în când, cu ochii în telefonul de pe bord, în zona Popasului Tâmboeşti, şoferul pierde controlul volanului pe şoseaua umedă, iar maşina se izbeşte cu putere de un cap de pod. Momentul impactului, dar şi ţipetele celor patru adolescenţi sunt surprinse în live-ul care i-a condus spre moarte.

Doi dintre pasageri, un băiat de 14 şi altul de 18 ani, au fost găsiţi inconştienţi de echipajele de la salvare. Unul era deja în stop cardio-respirator, iar în ciuda manevrelor de resuscitare, medicii au declarat decesul. Celălat s-a stins chiar în ambulanţă, în drum spre spital. Şoferul de 19 ani şi celălalt pasager, în vârstă de 17, au scăpat cu răni uşoare.

Tragedia vine la două luni după ce, tot în timpul unui live pe Facebook, 9 români au murit într-un accident cumplit, pe o autostradă din Ungaria.

Echipa Observator a lansat atunci o petiţie - "STOP live pe Facebook la volan! Dă like vieţii!" în parteneriat cu Poliţia Română.