Compania de asigurări City Insurance a anunțat că va plăti despăgubiri familiilor victimelor accidentului din Ungaria, în urma căruia nouă români au murit.

Potrivit unui comunicat al companiei de asigurări, după analiza dosarului, au fost identificați 139 de urmași ai persoanelor care au murit în urma teribilului accident petrecut pe 22 mai 2018, pe o autostradă din Ungaria.

Articolul continua dupa recomandari

Despagubiri pentru 139 de rude ale romanilor morti in UngariaVezi 3 imagini în Galerie

"La scurt timp de la producerea accidentului, au fost demarate complexe investigatii atât pe teritoriul Republicii Ungare, cât și cel al României – zona de domiciliu a victimelor. City Insurance Informează publicul că în soluționarea acestui caz au fost alocate resurse în regim de urgență. Pe lângă amploarea evenimentului, numărul persoanelor care urmau a fi despăgubite a fost impresionant. Au fost identificați 139 de urmași ai persoanelor decedate cu care au fost incheiate convenții de despăgubire", se precizează în comunicat.

Deși compania de asigurări nu precizează valoarea despăgubirilor acordate urmașilor celor nouă români decedați, presa de specialitate a scris că ar fi vorba despre aproximativ 6 milioane de euro.

Despagubiri pentru 139 de rude ale romanilor morti in UngariaVezi 3 imagini în Galerie

Şaisprezece copii din comunele mureşene Mica şi Bălăuşeri şi-au pierdut părinţii în urma accidentului de microbuz produs, pe 22 mai, în Ungaria.

Victimele se aflau într-un microbuz înmatriculat în Mureş, care s-a izbit frontal de un camion încărcat cu nisip, pe o autostradă în centrul ţării.