Magistraţii Curţii de Apel Iaşi au condamnat-o, vineri, la 15 ani de închisoare pe Roxana Elena Smocot, femeia din municipiul Bârlad care şi-a omorât în vara anului trecut bebeluşul de doar o săptămână.

Decizia Curţii de Apel Iaşi este definitivă.

Articolul continua dupa recomandari

Iniţial, femeia a fost condamnată la 18 ani de închisoare pentru comiterea infracţiunii de omor calificat, de magistraţii de la Tribunalul Vaslui.

În timp ce soţul se afla la muncă, femeia în vârstă de 27 de ani şi-a lovit copilul nou-născut cu o violenţă extremă, apoi l-a despicat cu o bucată de teracotă, l-a eviscerat şi l-a pus într-o pungă, în cada locuinţei. Martori la scenele violente au fost fiul mai mare al femeii, în vârstă de 4 ani, şi nepotul acesteia, de 7 ani.

Procurorul de caz, Alice Ruja, declara, în momentul desfăşurării anchetei, că nu a mai întâlnit în întreaga sa carieră un caz atât de violent.

Femeia era cunoscută cu afecţiuni psihice, ea fiind internată la Secţia de Psihiatrie a Spitalului de Urgenţă “Elena Beldiman” din Bârlad în 2010 şi în 2012.

În urma unei expertize medicale, s-a stabilit că, în momentul comiterii faptei, femeia suferea de o tulburare schizoafectivă şi era vulnerabilă pe fondul unei depresii postpartum.

sursa: antena3.ro