O lansare de carte s-a sfârşit tragic pentru Directorul Arhivelor Naţionale, filiala Constanţa. Bărbatul de 43 de ani a luat cuvântul în cadrul evenimentului dar i s-a făcut rău chiar la pupitru. După câteva minute, Virgil Coman a căzut inconştient la podea, iar medicii chemaţi de urgenţă nu l-au mai putut salva.

După doar câteva momente de la intervenţia sa la lansarea cărţii 'La marginea Imperiului - Origini', în prezenţa autorului, Cristian Cealera, directorul Arhivelor Naţionale Constanţa s-a aşezat pe un scaun, scuzându-se că îi este rău. Apoi, bărbatul de 43 de ani s-a prăbuşit pur si simplu la pământ sub ochii îngroziţi ai celor care participau la eveniment.

Articolul continua dupa recomandari

Un bărbat a încercat să-l ţină în viaţă până la venirea medicilor, dar aceştia din urmă au constat doar decesul. Se pare că inima bărbatului a cedat.

Virgil Coman era căsătorit şi avea doi copii. Sicriul cu trupul neînsufleţit a fost depus la Catedrala "Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel", unde IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului a ţinut o slujbă în memoria sa.

"Despre Virgil Coman este greu să vorbeşti la trecut. E un om atât de valoros încât nouă nu ne vine să credem că se desparte de noi atât de devreme", a declarat IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului.