Diurna acordată poliţiştilor a crescut de la 1 ianuarie 2019, odată cu intrarea în vigoare a HG nr. 714/2018. Astfel, prin noua reglementare, valoarea diurnei de delegare sau detașare este de 20 lei/zi, comparativ cu 17 lei/zi, cât era până la 31 decembrie 2018.

Începând cu data de 1 ianuarie 2019 a intrat în vigoare Hotărârea de Guvern nr. 714/2018 privind drepturile si obligațiile personalului autorităților și instituțiilor publice pe perioada delegării și detașării în altă localitate, precum și în cazul deplasării în interesul serviciului.

Articolul continua dupa recomandari

Concret, indemnizațiile zilnice de delegare și detașare vor fi majorate cu 3 lei, ceea ce înseamnă că diurna va crește de la 17 la 20 de lei pe zi.

Diurnă mai mare pentru poliţişti, din 2019

De asemenea, persoana delegată într-o localitate situată la o distanță mai mare de 50 km de localitatea în care îsi are locul permanent de muncă și care nu se poate înapoia la sfârșitul zilei de lucru, va beneficia de o alocație zilnică de delegare compusă din:

- o indemnizație de delegare, în cuantum de 20 lei/zi, indiferent de funcția pe care o îndeplinește și de autoritatea sau instituția publică în care îsi desfășoară activitatea;

- o alocație de cazare, în cuantum 230 lei/zi, în limita căreia trebuie să îsi acopere cheltuielile de cazare;

Dacă până acum, în HG 1860/2006 era prevăzut faptul că decontarea cheltuielilor de cazare se efectuează pentru o cameră cu  pat individual sau cu două paturi, a căror clasificare trebuia să fie de maximum 3 stele sau flori, de acum înainte se va asigura o alocație de cazare de 230 lei/zi, fără a fi nevoie de prezentarea unor documente justificative, potrivit sindicateuropol.ro.

Mai mult de atât, ordonatorul de credite va putea aproba, în situații temeinic fundamentate, majorarea alocației de cazare  cu până la 50%, însă în acest caz va  fi nevoie de prezentarea de documente justificative.