Indiferent dacă cei dragi îşi sărbătoresc ziua de naştere sau onomastica, îţi este uşor să alegi cele mai utile cadouri cu care să îi surprinzi, pentru că îi cunoşti în amănunt. Cu toate acestea, probabil te-ai gândit ce le poţi oferi bunicilor? Chiar dacă aceştia spun că nu vor decât să te vadă, cu un cadou care să le demonstreze sentimentele şi respectul tău îi vei bucura peste măsură. În acest articol, îţi prezentăm 7 idei de cadouri ideale pentru bunici, menite să le arate toată aprecierea ta.

Un scaun de masaj

Articolul continua dupa recomandari

Fiindcă sănătatea este pe primul loc pentru bunicii tăi, îi poţi răsfaţa prin achiziţionarea unui scaun cu masaj, care le va oferi avantajul de a se relaxa şi a se odihni, de fiecare dată când simt nevoia. Din cauza poziţiei incorecte a corpului pe o perioadă îndelungată şi a vârstei înaintate, un scaun de masaj comod le va fi extrem de util bunicilor tăi. Avantajul unui scaun cu masaj este reprezentat de forma sa ergonomică, ideală pentru a susţine corect spatele şi a diminua disconfortul cauzat de durerile de spate sau de coloană. În plus, un scaun bun pentru masaj le va permite bunicilor tăi mai multe tipuri de reglaje: reglarea braţelor, a şezutului, blocarea balansului în orice poziţie îşi doresc sau funcţia de balans pentru faţă, spate şi verticală. Deoarece le oferă un sistem de masaj cu mai multe programe, pentru diverse nivele de intensitate, bunicii tăi pot profita de clipe de relaxare în timp ce citesc sau se uită la televizor.

Un album foto

Cu siguranţă bunicii tăi nu sunt la curent cu tehnologia, de aceea nu pot vedea toate imaginile pe care le postezi pe site-urile de socializare. Din acest motiv, ei vor aprecia de fiecare dată fotografiile printate, care sunt ţinute la loc de cinste, atât cu tine, cât şi cu ceilalţi nepoţi sau membrii ai familiei. Astfel, o idee utilă de cadou pentru ei va fi un album foto, unde pot păstra toate momentele cheie ale vieţii lor. Albumul foto poate fi o idee bună pentru cadou atunci când vrei să le spui bunicilor că vei avea un copil, lăsând loc pentru ecografia sarcinii şi pentru toate momentele care vor urma cu nepotul sau nepoata lor. Optează pentru un album foto cu design clasic, pe care siguranţă îl vor aprecia.

Un set de magneţi personalizaţi

În afară de albumul foto, le poţi dărui bunicilor tăi şi un set de magneţi personalizaţi cu poza ta sau a tuturor nepoţilor, cu ajutorul cărora pot ataşa şi mesaje de frigider. Aceste tăbliţe magnetice vor avea şi rolul de a scrie lista de cumpărături, pentru a nu omite niciun aliment de care au nevoie bunicii tăi, având şi pozele lor preferate alături de nepoţi.

Un set pentru condimente

Ce poate fi mai bun decât preparatele bunicii? Dacă îţi aduci aminte de gustul celor mai delicioase preparate din copilărie, cu siguranţă bunica ta a fost o gospodină desăvârşită, la care abia aşteptai să ajungi după şcoală sau în vacanţele de vară. Din acest motiv, pentru a o ajuta să îşi ţină în ordine toate mirodeniile de care are nevoie pentru mâncare, poţi alege un set pentru condimente. Cele mai multe dintre ele vin însoţite şi de bileţele, pe care bunica ta îşi poate nota numele fiecărui condiment pe care îl adaugă în borcănaşe.

O carte de bucate

Ţinând cont de abilităţile culinare ale bunicii sau chiar ale bunicului tău, îi poţi surprinde cumpărându-le o carte de bucate, pe care o pot folosi pentru prepararea celor mai delicioase reţete. Chiar dacă reţetele ştiute de ei sunt cele mai bune, nu ar strica să încerce şi altele noi, pentru a-şi surprinde nepoţii sau strănepoţii. Pentru ca surpriza să fie şi mai mare, cumpără toate ingredientele de care veţi avea nevoie şi găteşte alături de bunicii tăi cel puţin o reţetă, la alegere.

Decoraţiuni de interior

Dacă ai aflat că bunicii tăi s-au apucat de renovarea casei în care locuiesc, un cadou ideal poate fi cumpărarea unor decoraţiuni de interior, pe care să le preţuiască şi cărora să le facă loc într-un colţ special. În acest sens, poţi opta pentru perdele sau draperii, ceasuri decorative, oglinzi, vaze şi boluri, candele sau tapet, care pot fi integrate cu uşurinţă în orice tip de decor. În acest fel, nu doar că vei face un gest frumos pentru bunicii tăi, ci îi vei ajuta şi să economisească bani pentru a-şi amenaja locuinţa.

Un telefon nou

Pentru că seniorii nu îşi schimbă telefoanele la fel de des precum o fac tinerii, un cadou de efect pe care îl poţi face în semn de respect şi apreciere pentru aceştia poate fi un telefon nou, pe care să îl folosească cu drag. Alege modelele clasice, cu butoane, pentru a nu-i pune în dificultate atunci când îl utilizează şi ia-ţi câteva minute pentru a le arăta cum funcţionează. Cu siguranţă vor aprecia gestul tău şi te vor suna mai des, pentru a sta de vorbă.

Acestea sunt doar câteva dintre ideile cele mai utile de cadouri pentru bunici, pe care le poţi oferi cu drag, indiferent de sărbătoare. Alege numai lucruri care le vor fi de folos şi pe care le vor privi cu drag, amintindu-le de tine.