Pentru foarte mulți angajați, una dintre primele provocări din fiecare zi de muncă este drumul pe care trebuie să îl parcurgă pentru a ajunge la birou. Distanțele mari sau nevoia de a traversa șoselele foarte aglomerate duc de multe ori la o perioadă lungă de timp pe care un angajat este nevoit să o piardă. Un raport publicat de SD Worx în 2018 pentru situația din Uniunea Europeană arată că, anul trecut, unul din cinci angajați de la nivelul UE a pierdut cel puțin 90 de minute în fiecare zi pentru a ajunge la locul de muncă și înapoi acasă. În medie, un angajat european trebuie să parcurgă zilnic 28.56 de kilometri ca să poată să muncească, iar acest lucru îi ia o oră și 24 de minute. Analiștii de la SD Worx avertizează faptul că angajații care petrec cel puțin o oră și jumătate pe drum în fiecare zi sunt și cei mai activi în căutarea unui nou loc de muncă. Drumul spre birou nu trebuie să fie însă atât de rău, mai ales că acum există diferite metode prin care acest timp poate fi eficientizat.

5 trucuri prin care poți face drumul pierdut în fiecare zi spre muncă să fie mai plăcut:

Articolul continua dupa recomandari

1. Folosește metode alternative de transport

Cum marile orașe au devenit și foarte aglomerate, iar mijlocul de transport în comun este destul de greoi din pricina numărului mare de participanți la trafic, în ultimii ani s-au dezvoltat foarte mult mijloacele alternative de transport. O bicicletă electrică poate fi foarte ușor o soluție inspirată pentru a scăpa de aglomerația din trafic și de a reduce semnificativ timpul pierdut pe drum. În plus, spre deosebire de o bicicletă clasică, aceasta are avantajul că te va scăpa de problemele de prospețime atunci când vei ajunge la birou, din cauza transpirației. Așadar, nu mai trebuie să iei mereu haine de schimb cu tine.

2. Rezolvă din timp problemele de la birou

Dacă vrei să fii mai eficient și să îți termini mai repede sarcinile zilnice de la birou, timpul pierdut în trafic spre muncă poate fi folosit pentru a răspunde mailurilor urgente sau pentru a te putea pune la curent cu ceea ce ai de făcut în ziua respectivă.

3. Citește mai mult

Atunci când vine vorba despre creierul tău, singurul superaliment care funcționează cu o eficiență maximă este lectura. Drumul spre birou poate fi pauza de lectură pe care nu îți permiți să o iei atunci când ești acasă. Efectele a 30 de minute de lectură pe zi au fost identificate într-un studiu realizat de Yale School of Public Health, în 2016. Specialiștii de la Yale au analizat datele a peste 3600 de persoane trecute de 50 de ani care și au identificat faptul că subiecții care în ultimii ani au citit fie și 30 de minute pe zi au o medie de viață cu doi ani mai mare decât cei care nu au citit nimic.

4. Profită de podcasturi

Recent, podcasturile au devenit una dintre principalele surse de inspirație pentru cei care zilnic au de făcut drumuri lungi către locul de muncă. Atunci când ești la volan sau pe bicicletă și nu poți să citești, podcasturile pot fi soluția perfectă, dacă ești în căutarea unor idei noi sau vrei să înveți lucruri noi, profesionale sau nu. Ai nevoie doar de un smartphone și acces la internet.

5. Organizează-ți agenda personală

O cale prin care îți poți petrece mai util și plăcut timpul mort dintr-o zi este să îți organizezi programul și activitățile. Notează-ți într-o agendă lucrurile pe care le ai de făcut, pe zile, locurile în care trebuie să ajungi, facturile și datele la care trebuie achitate și poți găsi astfel loc mai ușor pentru câteva activități personale, de relaxare.

Sursă foto: Shutterstock / Copyright: michaeljung